Ο αγοραστής άρπαξε 7.000 ευρώ σε τρεις δόσεις

Νέα ηλεκτρονική απάτη – Αναζητούνται οι δράστες

Δικογραφία για απάτη με υπολογιστή σχημάτισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Σικυωνίων σε βάρος ενός αγνώστου που άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό ενός κατοίκου της περιοχής Πάσιο στην Κορινθία, παριστάνοντας τον αγοραστή ενός προϊόντος για την πώληση του οποίου το θύμα είχε αναρτήσει αγγελία σε ιστοσελίδα.

Ο δράστης επικοινώνησε με τον πωλητή από κινητό τηλέφωνο και συμφώνησε να αγοράσει το προϊόν με αντίτιμο 600 ευρώ. Στη συνέχεια, το θύμα έλαβε ένα sms που δήθεν προερχόταν από την τράπεζά του και του ζητούσε να καταχωρίσει τους κωδικούς πρόσβασης στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του, αλλά και τον εξαψήφιο κωδικό αριθμό που του εστάλη.

Όταν το έκανε, μπήκε στην εφαρμογή της τράπεζας που έχει λογαριασμό για να δει αν πιστώθηκαν τα 600 ευρώ, αλλά διαπίστωσε έκπληκτος ότι είχαν μεταφερθεί σε άλλον λογαριασμό 7.100 ευρώ από τις καταθέσεις του και μάλιστα σε τρεις… δόσεις, δυο των 3.050 ευρώ και μία των 1.000 ευρώ. Πανικόβλητος, υπέβαλε στην τράπεζα αίτημα αμφισβήτησης των συναλλαγών και, ταυτόχρονα, κατέφυγε στην Αστυνομία που διενεργεί προανάκριση. Ήδη εξακριβώθηκε ότι ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα ανήκει σε μια Ελληνίδα, ενώ αναζητούνται τα στοιχεία του συνεργού της που έκανε την συναλλαγή.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης