Ο φορέας του κορωνοϊού ήταν party animal: Πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ γιατί «έσπασε» την καραντίνα

Αν και διαπιστωμένα το άτομο αυτό βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, αποφάσισε να παρακούσει το νόμο για να κάνει το κέφι του, που όμως θα το πληρώσει ακριβούτσικα.

Θα περίμενε κανείς το περιστατικό να καταγραφεί σε κάποια μεσογειακή χώρα, που έχει πιό… θερμόαιμους κατοίκους. Κι όμως, συνέβη στην παγωμένη Νορβηγία.

Φορέας του κορονοϊού θα έπρεπε κανονικά να είναι σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό. Άλλωστε το σύστημα που εφαρμόζει η Νορβηγία απέναντι στην πανδημία είναι αρκετά χαλαρό: Τα ύποπτα κρούσματα ή οι ασθενείς που δεν χρειάζονται νοσηλεία μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όμως οι υπόλοιποι μπορούν να κυκλοφορούν σχετικά ελεύθερα, αποφεύγοντας ωστόσο τις κοινωνικές επαφές.

Ωστόσο ο φορέας του κορονοϊού φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πυρετό του Σαββατόβραδου κι αποφάσισε να πάει σε πάρτι. Η απόφασή του θα του κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ 20.000 κορώνες, δηλαδή περίπου 1.650 ευρώ!

Επειδή μιλάμε για την Σκανδιναβία, φυσικά δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την ταυτότητα, το φύλο, την ηλικία ή την κατοικία του ατόμου που παρέβη τον νόμο και εντοπίστηκε από την αστυνομία. Όμως αν δεν πληρώσει το πρόστιμο, θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 40 ημερών, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Φλόισταντ.

Για την ιστορία, στη Νορβηγία τα κρούσματα του κορονοϊού ανέρχονται σε 2.371 και οι νεκροί έφτασαν τους οκτώ.

Πηγή: newsit (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

The post Ο φορέας του κορωνοϊού ήταν party animal: Πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ γιατί «έσπασε» την καραντίνα appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;