Ο Μητσοτάκης αποδέχτηκε πρόσκληση του Nτμπεϊμπά για να επισκεφθεί τη Λιβύη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον νέο πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά τον οποίο συνεχάρη για το σχηματισμό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

Σε θερμό κλίμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Ντμπεϊμπά να επισκεφθεί προσεχώς την Λιβύη. Η συζήτηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα που επιβεβαιώνει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών, σύμφωνα με το μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι χτες τα μέλη της νέας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας της Λιβύης ορκίστηκαν ενώπιον του κοινοβουλίου, στην ανατολική πόλη Τομπρούκ.

Η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Άμπντελ Χαμίντ Μοχάμεντ Ντμπεϊμπά στοχεύει να κυβερνήσει τη Λιβύη έως τις αναμενόμενες εδώ και καιρό εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Υπέρ του τουρκολιβυκού μνημονίου

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης που προέκυψε ως αποτέλεσμα συμβιβασμού μεταξύ των δυνάμεων που εμπλέκονται στον λιβυκό εμφύλιο, έχει ταχθεί υπέρ του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου το οποίο είχε υπογράψει η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Άγκυρα.

Μάλιστα προ ημερών ο Ντμπεϊμπά είχε πραγματοποιήσει και μυστική συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εξελίξεις στη Λιβύη είχαν απασχολήσει και το πρόσφατο ταξίδι του Νίκου Δένδια στο Κάιρο της Αιγύπτου με φόντο τα τουρκικά ανοίγματα στην Αίγυπτο.

Μάλιστα ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση στη Γενεύη και με τον ειδικό αποσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γιαν Κούμπρις.

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ