Ο νέος κοροναϊός χωρίζει οικογένειες – «Ζούμε τον χειρότερό μας εφιάλτη»

Οι… παράπλευρες απώλειες του αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του ιού πλήττουν μεταξύ άλλων και ολόκληρες οικογένειες

Ο νέος κοροναϊός έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 130 ανθρώπων και έχει μολύνει περίπου 6.0000 παγκοσμίως, θέτοντας σε συναγερμό όλο τον πλανήτη. Κι ενώ η Κίνα χτίζει νοσοκομεία σε χρόνο – ρεκόρ, οι… παράπλευρες απώλειες του αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του ιού πλήττουν μεταξύ άλλων και ολόκληρες οικογένειες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η περίπτωση μιας βρετανικής οικογένειας, η οποία αναγκάστηκε να χωριστεί επειδή η μητέρα διαθέται κινέζικο διαβατήριο, με αποτέλεσμα εκείνη να μείνει αποκλεισμένη στην Κίνα, ενώ ο σύζυγος και το παιδί τους αναχώρησαν για Μεγάλη Βρετανία.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο Guardian, η Sindy Siddle δεν θα μπορέσει να εγκαταλείψει την επαρχία Hubei, στην οποία και ταξίδεψε μαζί με τον σύζυγό της Jeff Siddle και την 9χρονη κόρη τους Jasmine, καθώς εκείνη διαθέτει κινέζικο διαβατήριο.

«Το κεφάλι μου γυρίζει, είναι απλά φρικτό», δηλώνει ο 54χρονος σύζυγός της και συνεχίζει: «Πρόκειται για τον χειρότερο εφιάλτη μας. Πώς μπορούν να βάζουν μια οικογένεια σε αυτή τη θέση; Το ότι πρέπει να αφήσω τη Sindy στην Κίνα είναι το χειρότερο πράγμα που θα περάσω. Πώς να πω στη Jasmine ότι η μαμά της πρέπει να μείνει πίσω;».

The post Ο νέος κοροναϊός χωρίζει οικογένειες – «Ζούμε τον χειρότερό μας εφιάλτη» appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr