Ο νομός «βγάζει» ταλέντα αλλά… Ο Λαρισαίος που γίνεται «νερατζούρι» (ΦΩΤΟ)

Το πρωτάθλημα της ΑΕΛ έχει γίνει η αφορμή από τους Λαρισαίους να αναζητούν τα ταλέντα του νομού που θα ξανακάνουν μεγάλους τους «βυσσινί» και η ομάδα θα καταφέρει να φτάσει σε νέες επιτυχίες και τρόπαια. Τα τελευταία χρόνια όμως η ερώτηση που ηχεί είναι,  «βγάζει ταλέντα πλέον ο νομός;» και γίνεται όλο και πιο συχνή.

Ο Λαρισαίος, Νίκος Μπότης, ετοιμάζεται να γίνει «νερατζούρι» κι επίσημα τις επόμενες ημέρες με την Ίντερ να ψωνίζει ελληνικά έχοντας ρίξει τα δίχτυα της στην χώρα αγοράζοντας νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές.

Ποιος είναι όμως ο Νίκος Μπότης; Ο νεαρός τερματοφύλακας μέχρι την ηλικία των 10 ετών βρισκόταν στις Ακαδημίες του Άγιαξ του Βαγγέλη Μόρα, με τον ΠΑΟΚ να τον ανιχνεύει γρήγορα και να επενδύει πάνω του με μία μεταγραφή.

Έτσι ο νεαρός Λαρισαίος μαζί με την οικογένειά του ανηφόρησαν προς Θεσσαλονίκη, όπου στα χρόνια της διαμονής κατάφερε να φτάσει έως και την Εθνική Νέων για να τραβήξει τα βλέμματα των Ιταλών όπου και τον απέκτησαν.

Η συμφωνία για τον Λαρισαίο μοιάζει ολοκληρωμένη και πλέον ποδοσφαιριστής λογίζεται ως παίκτης της Ίντερ, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με τις δύο ομάδες να φτάνουν σε συμφωνία για τον 16χρονο (31/3/2004) τερματοφύλακα.

Απομένει να γίνει μόνο ένα ταξίδι του νεαρού και της οικογένειάς του, μαζί με τον ατζέντη του Θεόφιλο Καρασσαβίδη, στο Μιλάνο, πιθανότατα μετά τις 15 Ιουνίου όταν η μετακίνηση θα μπορεί να γίνει κάτω από λιγότερο αυστηρό καθεστώς για να μην χρειάζεται να μπει κανείς σε καραντίνα.

Ο ΠΑΟΚ θα διατηρήσει ένα ποσοστό 20% στα δικαιώματα του ύψους 1.91μ. γκολκίπερ προσβλέποντας σε σημαντικά οφέλη από την εξέλιξή του. Ενώ ο Λαρισαίος τερματοφύλακας θα υπογράψει με τους «νερατζούρι» τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και ήδη οι Ιταλοί έχουν εξηγήσει το πλάνο που θα ακολουθήσουν για την εξέλιξή του.

Η απάντηση πάντως για το αν «βγάζει ταλέντα ο νομός» φαίνεται σε ακόμα ένα παράδειγμα όπως αυτό του νεαρού Νίκου Μπότη. Η επόμενη ερώτηση που θα πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί τελικά δεν μένουν να αξιοποιηθούν στον τόπο τους.

The post Ο νομός «βγάζει» ταλέντα αλλά… Ο Λαρισαίος που γίνεται «νερατζούρι» (ΦΩΤΟ) appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Αθλητικά – Τι Νέα Λάρισα;