Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά Νο 14: Παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται» – Μύλος του Παππά

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της αποστολής της και σε συνδυασμό με την ειδική συνθήκη στην οποία αυτό το διάστημα διάγουμε το βίο μας, ανεβάζει στη σελίδα της, μεγάλες παραγωγές της (όπερες, συναυλίες κοκ).

 

Το σύνθημα είναι: ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά.

 

Κάνουμε υπομονή, μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας, και απολαμβάνουμε την παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται», σε καλλιτεχνική διεύθυνση του διακεκριμένου χορογράφου Γκες Μίχοφ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή»,το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στον προαύλειο χώρο του Μύλου του Παππά.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο, εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και τις αρχές του Πατέρα της Ιατρικής. Βασίζεται στην ιπποκρατική ιδέα για την Ψυχή, ως μέρος της θείας, αναλλοίωτης, κοσμικής ουσίας, ως ενέργεια απαραίτητη για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, ως τη σύνδεση του θνητού ανθρώπινου με το αιώνιο συμπαντικό.

Χορογραφία: Γκες Μίχοφ, Μαρίνα Ποπόβα

Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Μπούτου

Μουσική: Mikhail Glinka, Pietro Mascagni, Hans Zimmer, Max Richter, Max Reger, Thomas Bergesen, Nick Phoenix, Secession Studios & Greg Dombrowski, Abel Korzeniowski, Olafur Arnalds, Harry Gregson Williams/Paul Dinletir (Audiomachine)

Κοστούμια: Sport line elite

Σολίστ:

Εμίλ Ιορντάνοφ (πρώτος χορευτής της Εθνικής Όπερας της Σόφιας) – Ιπποκράτης

Μαρίνα Ποπόβα (πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου Arabesque της Σόφιας) – Ψυχή, Μαρίτα Νικολίτσα –Αέρας, Κατερίνα Μπούτου – Φωτιά, Μαρία Παπαχριστοπούλου – Νερό, Ελένη Μάρκου – Γη.

Συμμετέχουν: Νικόλας Σωτηρίου (μαθητής της Σχολής Χορού Άσπα Φούτση) – νεαρός Ιπποκράτης

Χλόη Βαλδούμα, Πετρούλα Δρέντζα, Χρύσα Ευθυμίου, Ελίνα Παπαϊωάννου, Μαρία-Ειρήνη Ριζοπούλου, Μιχαέλα Χάμου, Μαρία Χριστώνη (μαθητές της τάξης του Φυτωρίου Junior της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου Λάρισας)

Απαγγέλει ο Δημήτρης Τσουμάνης.

Η παράσταση διανθίζεται με ποίηση του Κωστή Παλαμά και του Διονυσίου Σολωμού, του φιλοσόφου Εμπεδοκλή (μετάφραση Δ. Κούρτοβικ), αποσπάσματα από το ιπποκρατικό έργο, καθώς τον Όρκο του Ιπποκράτη.

 

The post Ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά Νο 14: Παράσταση νεοκλασικού μπαλέτου «…και η ψυχή κινείται» – Μύλος του Παππά appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;