Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά στην ειρωνική τοποθέτηση του Σαλβίνι για τους πρόσφυγες

Όπως του άξιζε απάντησε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι όταν ο δεύτερος τον σχολίασε ειρωνικά σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για τις προσφυγικές ροές που έχουν διακοπεί προς την Ιταλία, με πλοία να μένουν ακινητοποιημένα στη μέση της Μεσογείου.

Ο κύριος Σαλβίνι είχε αναφερθεί υποτιμητικά προς τον Αμερικανό ηθοποιό και ακτιβιστή κάνοντας μια ανάρτηση στο Twitter η οποία αναρωτιόταν πόσους πρόσφυγες έχει στο σπίτι του ο Γκιρ.

«Ευχαριστούμε τον γενναιόδωρο εκατομμυριούχο που εξέφρασε τις απαιτήσεις του για την μοίρα των μεταναστών του Open Arms. Μπορεί να τους πάρει όλους με το ιδιωτικό αεροσκάφος του στο Χόλιγουντ και να τους κρατήσει στις βίλες του» είχε πει χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ρωτήθηκε χθες γι΄αυτή την τοποθέτηση και προτίμησε να μην αναφέρει ούτε κατ΄όνομα ούτε κατά θέση τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας. Αρκέστηκε να πει ως απάντηση ότι δεν προσβλέπει σε πολιτική καριέρα. Πρόκειται για ζήτημα ανθρωπιστικό και μόνο.
Γι΄αυτό έκανε για άλλη μια φορά έκκληση προς τον ιταλικό λαό, ώστε να πιέσει τους πολιτικούς να αλλάξουν τακτική προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, είπε πως στο πλαίσιο της στήριξης του προς τον οργανισμό Open Arms συνομίλησε με αρκετούς ανθρώπους, ιδίως πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύμα βιασμού.

«Δεν ενδιαφέρομαι για την πολιτική, αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά ανθρωπιστική υπόθεση. Στο πλοίο συναντήθηκα με εξαιρετικούς, θαρραλέους ανθρώπους με τρομερές ιστορίες. Προέρχονται από την κόλαση. Οι γυναίκες ειδικότερα ήταν όλες θύματα βιασμού. Οι Ιταλοί έχουν αλλάξει. Λατρεύω την Ιταλία: Λατρεύω το πνεύμα των Ιταλών, τη γενναιοδωρία τους, την αγάπη που αποπνέει από ό, τι κάνουν.

Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι έχουν γίνει παρανοϊκοί, φοβούνται να αναζητήσουν το σωστό. Οι πολιτικοί αντί να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, τους δαιμονοποιούν και αυτό πρέπει να τελειώσει και μπορεί να τελειώσει μόνο εάν εμείς το τελειώσουμε. Το μόνο ενδιαφέρον μου είναι να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Τόσο απλά».

Πηγή: eleftherostypos.gr

The post Ο Ρίτσαρντ Γκιρ απαντά στην ειρωνική τοποθέτηση του Σαλβίνι για τους πρόσφυγες appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;