Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ζήτησε να αποκλειστεί από τα Οσκαρ

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ζήτησε να αποκλειστεί από τα Οσκαρ

Ο ηθοποιός σταμάτησε τις καμπάνιες που γίνονται για να λάβει υποψηφιότητες για τον ρόλο του Τόνι Σταρκ/Iron Man.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ προσπαθεί να σταματήσει τις καμπάνιες που διοργανώνονται γύρω από το όνομά του με στόχο ο ηθοποιός να κερδίσει Οσκαρ για τον ρόλο του Τόνι Σταρκ/Iron Man. 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «The Howard Stern Show», ο δημοφιλής ηθοποιός έκανε μια αναπάντεχη δήλωση, όταν ο Χάουαρντ Στερν του είπε ότι η ερμηνεία του στις ταινίες της Μάρβελ, ήταν «άψογη» και «τελείως πιστευτή». Στη συνέχεια ο Στερν άφησε να εννοηθεί ότι ο Ντάουνι στερήθηκε μια υποψηφιότητα Οσκαρ λόγω του είδους της ταινίας από το σύμπαν της Μάρβελ. Τότε ο ηθοποιός είπε ότι το μάρκετινγκ για να κερδίσει υποψηφιότητα, το σταμάτησε ο ίδιος.

«Χαίρομαι που το ανέφερες γιατί υπήρχαν συζητήσεις γι’αυτό κι εγώ είπα: ας μην συνεχιστούν», δήλωσε ο Ντάουνι Τζούνιορ. «Οι ταινίες ήταν δική τους ανταμοιβή. Δεν γνωρίζω αν ήρθε η ώρα ή αν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος ώστε να αναγνωριστώ από την Ακαδημία». 

Ο ηθοποιός έκανε αυτά τα σχόλια, δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του Μάρτιν Σκορσέζε ότι οι ταινίες της Μάρβελ δεν είναι πραγματικό σινεμά. Ο Ντάουνι υποβάθμισε την κριτική του σκηνοθέτη, λέγοντας ότι είναι ευπρόσδεκτες οι διαφορετικές οπτικές. «Ήμουν χαρούμενος που υπήρξα κομμάτι του προβλήματος, αν πραγματικά υπήρχε πρόβλημα». 

Ο Ντάουνι Τζούνιορ ξεκίνησε να υποδύεται τον Iron Man το 2008 και από τότε οι ταινίες των «Εκδικητών» (“Avengers”) και άλλα spinoffs στα οποία έχει εμφανιστεί, έχουν συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια. «Αυτή τη στιγμή το σύμπαν της Μάρβελ είναι τόσο μεγάλο που μοιάζει με την Λερναία Υδρα». 

Τουλάχιστον ο ηθοποιός θα έχει πάντα τις υποψηφιότητες για τις ταινίες «Τσάπλιν» και «Tropic Thunder».

πηγή: huffingtonpost.gr

Πηγή: LifeStyle