Ο Σώτος Ζαχαριάδης και η Μαρία Παναγιώτου συνεκθέτουν στη Λήμνο

Η Λαρισαία εικαστικός Μαρία Παναγιώτου και ο Θεσσαλονικιός ζωγράφος Σώτος Ζαχαριάδης συνεκθέτουν στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε στη Λήμνο, με ένα από τα πιο προσφιλή θέματα της ζωγραφικής, αυτό της νεκρής φύσης.

«Οι σχηματοποιήσεις, η επιπεδότητα, τα δυνατά χρώματα και τα τονισμένα περιγράμματα χαρακτηρίζουν τη νέα ενότητα δουλειάς του Σώτου Ζαχαριάδη.

Τραπέζια με νεκρές φύσεις κυριαρχούν σε ελλειπτικά εσωτερικά με διάχυτο το αίσθημα της μοναξιάς, της απομόνωσης ―το τμήμα ενός παραθύρου που ανοίγεται στη θάλασσα εντείνει αυτό το αίσθημα. Εμφανής είναι η προσπάθεια του ζωγράφου να εντάξει τη γραφή στην επιφάνεια των έργων του προσδίδοντας σ’ αυτό, μερικές φορές, συμβολική-θρησκευτική διάσταση. Και ταυτόχρονα, να «αφηγηθεί» μικρές προσωπικές ιστορίες στον απόηχο της ζοφερής εξωτερικής συνθήκης και πραγματικότητας, προτάσσοντας το βιωματικό-εξομολογητικό στοιχείο.

Η περιρρέουσα ποιητική ατμόσφαιρα στα έργα της Μαρίας Παναγιώτου ενισχύεται από τις σχεδιαστικές και χρωματικές ποιότητες της ζωγραφικής της. Στις πιο πρόσφατες συνθέσεις της, η θεματική της επικεντρώνεται σε λουλούδια παρουσιασμένα πάνω σε σπαράγματα παλιών πατωμάτων. Πρόκειται για συνθέσεις που επιβάλλονται με την ευαισθησία της απόδοσής τους, τη λεπτότητα και την ακρίβεια των χρωματικών τους τόνων. Η εντύπωση είναι άμεση και γοητευτική, ζωντανή και ρομαντική. Η ζωγράφος, με την ισχυρή περιγραφή και αποτύπωση του συγκεκριμένου, οδηγείται σε μια διαφορετική αντίληψη θέασης και ερμηνείας του, επιζητά να αποκαλύψει αυτό που βρίσκεται κρυμμένο πίσω από την επιφάνεια, να απεικάσει τη ζωτική της σχέση με τον κόσμο και το οικείο περιβάλλον της, σε αντιστοιχία με ψυχικές και συναισθηματικές καταστάσεις.»

Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της τέχνης

Στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:

Από: 04/08/2020 Εως: 30/08/2020

Εγκαίνια: Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, ώρα 9.00μ.μ | Καθημερινά το πρωί 9.30- 14.00 και το απόγευμα 18.00- 21.30 | Κυριακή μόνο απόγευμα

Τοποθεσία:

Χώρος Τέχνης «Ώχρα Μπλε», Π. Κυδά 8, Μύρινα, Λήμνος

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.:+302254 026264, 6976220673 | ochrablue.blogspot.gr

The post Ο Σώτος Ζαχαριάδης και η Μαρία Παναγιώτου συνεκθέτουν στη Λήμνο appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;