Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη συγγραφέα που αγάπησαν γενιές παιδιών

Η πολιτική κηδεία της Άλκης Ζέη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο
Δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιώργο Σεβαστίκογλου αναπαύεται πλέον Άλκη Ζέη. Λίγο νωρίτερα συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι από τον χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας, του θεάτρου αλλά και της πολιτικής την αποχαιρέτησαν στο Α’ Νεκροταφείο όπου πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία της παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

 

Η σπουδαία συγγραφέας, εκείνη που μεγάλωσε, και μύησε στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας γενιές παιδιών, με τα υπέροχα βιβλία της, όπως «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» και «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», έφυγε, την περασμένη εβδομάδα, πλήρης ημερών έχοντας ζήσει μια γεμάτη ζωή.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έδωσε το “παρών” στην πολιτική κηδεία της ‘Αλκης Ζέη

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη την ώρα του αποχαιρετισμού καθώς η Άλκη Ζέη, πέρα από σημαντική στην τέχνη της, υπήρξε και ένας αξιαγάπητος άνθρωπος, μια γυναίκα που σκόρπιζε πηγαίο χαμόγελο και αγάπη.

Βαθιά συγκινημένος ο 92χρονος ποιητής Τίτος Πατρίκιος τήν αποχαιρέτησε με λόγια καρδιά στον επικήδειο που εκφώνησε. Εκεί ήταν και άλλα μέλη της ελληνικής λογοτεχνικής οικογένειάς μεταξύ των οποίων η Μάρω Δούκα, η Ζυράννα Ζατέλη κ.α.

Ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος

Το “παρών” έδωσαν επίσης οι πρώην υπουργοί Ιωάννης Μουζάλας και Κώστας Λαλιώτης, η Αλεξάνδρα Μητσοτσάκη, οι ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου, Μπέτυ Αρβανίτη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Τάρλοου.


Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Μίκης Θεοδωράκης και η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης