Ο Τραμπ διέταξε να αγοραστούν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε αξιωματούχους των ΗΠΑ να αγοράσουν «μεγάλες ποσότητες» πετρελαίου, με σκοπό να γεμίσουν το αποθεματικό έκτακτης ανάγκης, εκμεταλλευόμενος τη μεγαλύτερη πτώση τιμών που παρουσιάζει ο «μαύρος χρυσός».

Το αποθεματικό έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 713,5 εκατ. Βαρελιών. Στα υπόγεια σπήλαια αλάτων, κατά μήκος της ακτής του κόλπου των ΗΠΑ, βρίσκονται περίπου 635 εκατ. βαρέλια, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, το απόθεμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο δημιουργήθηκε μετά το αραβικό εμπάργκο πετρελαίου στη δεκαετία του ’70, χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως ο τυφώνας «Κατρίνα».

Εάν η κυβέρνηση πλήρωνε το αποθεματικό για να γεμίσει τις αποθήκες της με σημερινή τιμή, τότε θα της στοίχιζε περίπου 2,6 δισ

«Θα το γεμίσουμε μέχρι την κορυφή – εξασφαλίζοντας στους Αμερικανούς φορολογούμενους δισεκατομμύρια» δήλωσε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ όταν έθετε τις ΗΠΑ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση ανέστειλε την προγραμματισμένη πώληση 12 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από το αποθεματικό, επικαλούμενος τις συνθήκες της αγοράς.

The post Ο Τραμπ διέταξε να αγοραστούν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr