Ο Τραμπ θέλει να καρατομήσει τον υπουργό Υγείας

Ο Τραμπ θέλει να καρατομήσει τον υπουργό Υγείας

Να διώξει τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών Άλεξ Αζάρ θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ. Του αποδίδει λάθη στους χειρισμούς που έγιναν στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ να καρατομήσει τον υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του αποκάλυψαν η Wall Street Journal και το Politico.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του Τζουντ Ντιρ, διέψευσε τα δημοσιεύματα και ανέφερε ότι το εν λόγω υπουργείο υπό τον Αζάρ συνεχίζει να ηγείται σε σειρά προτεραιοτήτων του προέδρου.

«Οποιεσδήποτε εικασίες σχετικά με το προσωπικό είναι ανεύθυνες και αποτελούν περισπασμό από την αντιμετώπιση ολόκληρης της κυβέρνησης απέναντι στην Covid-19», δήλωσε ο Ντιρ.

H WSJ, επικαλούμενη έξι ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων, ανέφερε ότι η δυσαρέσκεια με τον Αζάρ αυξάνεται, αλλά η κυβέρνηση διστάζει να προβεί σε μεγάλες αλλαγές ενώ η χώρα επιδιώκει να σταματήσει τον ιό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 53.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Politico η σύντομη λίστα των ονομάτων που εξετάζονται για να αντικαταστήσουν τον Αζάρ είναι η Ντέμπορα Μπιρξ, συντονίστρια της ομάδας κρούσης κατά του κορονοϊού του Λευκού Οίκου, η επικεφαλής υπηρεσιών Medicare και Medicaid, Σίμα Βέρμα και ο υφυπουργός Υγείας Έρικ Χάργκαν.

Ερωτηθείσα για να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Κέιτλιν Όκλεϊ είπε: «Ο υπουργός Αζάρ είναι απασχολημένος να αντιμετωπίζει μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας και δεν έχει χρόνο για ίντριγκες στο παλάτι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: Κόσμος