Ο Βαρουφάκης απαντά στις καταγγελίες: Αν έχουν πρόβλημα με μένα φεύγω αν το αποφασίσει το 50% συν 1

Με την ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματός του συνέδεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από μέλη του ΜεΡΑ 25 τα οποία ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη το καταστατικό προβλέπει ανακλητότητα και κληρωτά μέλη στο συνέδριο.

«Από τους 1.500 οι 600 σύνεδροι θα είναι κληρωτοί. Ανακλητότητα: Εάν τα μέλη του κόματος είχαν προβλημα με μένα ή με κάποιο όργανο με 50% +1 των ψήφων έχεις φυγει σε πραγματικό χρόνο» είπε στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη του ΜεΡΑ25 κατήγγειλαν ότι «τη δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ’επίφαση αμεσοδημοκρατία, που στην πράξη δεν υπάρχει» προσθέτοντας ότι «μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της {…} Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε, μάλιστα, ότι «το ξέρετε ότι μέσα στην διευρυμένη πολιτική γραμματεία του κόμματος είμαι συχνά μειοψηφία;».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την φωτογραφία του με την Δανάη Στράτου κατά την επιστροφή τους από την Κέρκυρα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι «το να είσαι αριστερός και μίζερος είναι μακριά από μένα. Οι μεγαλύτεροι επαναστάτες και στην ελληνική επανάσταση και στη γαλλική επανάσταση δεν ήταν αναγκαστικά άνθρωποι που δεν είχαν στο ήλιο μοίρα. Ήταν πολλές φορές άνθρωποι που παράτησαν την Dolce Vita».

The post Ο Βαρουφάκης απαντά στις καταγγελίες: Αν έχουν πρόβλημα με μένα φεύγω αν το αποφασίσει το 50% συν 1 appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr