Ο Υπουργός Μεταφορών προαναγγέλλει απόσυρση αυτοκινήτων…

Παρά το γεγονός πως το θέμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεθωριάζει και κάποια κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για κίνητρα για απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων έρχεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και αναζωπυρώνει τις φήμες για παροχή κινήτρων!

Πάντως ο Υπουργός επισήμανε ότι τα όποια κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων δοθούν θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης ο κ. Καραμανλής επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως θα διευκολύνει την εισαγωγή φθηνών ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καραμανλής στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» σχετικά με την ηλικία του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας ξεκαθάρισε ότι:

«Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και η ανάγκη για την αντιμετώπισή του επιτακτική. Σκεφτείτε ότι την ώρα που σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας των Ι.Χ, είναι σχεδόν διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σχεδιάζουμε να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να διευκολύνουμε την εισαγωγή φθηνών ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντίθετα με ό,τι εντελώς παράλογα έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να δούμε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών πώς μπορεί να κινητροδοτηθεί και η αγορά νέων αυτοκινήτων. Να στηρίξουμε την ηλεκτροκίνηση. Τα Ι.Χ. μας πρέπει να ανανεωθούν και να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.»

Όσον αφορά στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι: «Δυστυχώς η υποτίθεται φιλολαϊκή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει τις αστικές συγκοινωνίες. Δεν κατάφερε να κάνει ούτε έναν διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, αφού τον είχε προκηρύξει τόσο στρεβλά, ώστε τον ακύρωσε η αρμόδια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή.

Εμείς ήδη προετοιμάζουμε μεθοδικά και ασφαλώς σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τη διαδικασία προμήθειας νέων ηλεκτροκίνητων και φιλικών προς το περιβάλλον λεωφορείων που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.»

Ανάστατη η αγορά

Οι ανακοινώσεις περί επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων έχει κυριολεκτικά αναστατώσει την ελληνική αγορά καινούριων αυτοκινήτων καθώς οι υποψήφιοι πελάτες έχουν παγώσει τις όποιες παραγγελίες ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν καθώς αναμένουν να ωφεληθούν από μια πιθανή απόσυρση ΙΧ.

Από την άλλη μεριά οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επίσης έχουν παγώσει καθώς οι καταναλωτές περιμένουν να μειωθούν οι τελωνειακοί δασμοί και να αλλάξει το καθεστώς στα τελωνεία ώστε να αποκτήσουν ένα σχετικά νέο μεταχειρισμένο σε χαμηλότερες τιμές.

Αν δεν ληφθούν άμεσα οι όποιες αποφάσεις απλά οι καταναλωτές θα επισκέπτονται τις εκθέσεις καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χωρίς όμως να προχωρούν στην απόκτηση κάποιου οχήματος καθώς περιμένουν να μειωθούν οι τιμές τους!

The post Ο Υπουργός Μεταφορών προαναγγέλλει απόσυρση αυτοκινήτων… appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΑΘΛΗΤΙΚΑ – Newsone.gr