Οικονόμου: Είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο Τσίπρας

Για διαστρέβλωση και προπαγάνδα κατηγόρησε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εργασιακές συνθήκες και την έλλειψη εργατικών χεριών στον τουρισμό και άλλους κλάδους.

Απαντώντας στην άποψη που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδοντας στην εργοδοτική ασυδοσία και τους χαμηλύς μισθούς την δυσκολία κάλυψης των θέσεων εργασίας, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «ως αποτέλεσμα της συστηματικής μας προσπάθειας για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα η προσφορά θέσεων εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση σε αρκετούς δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας».

Ενώ και σε σχέση με το ύψος των μισθών υποστήριξε ότι «καμιά σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης Δημήτρης Μαύρος: Δεν έχει αποφασιστεί ο χρόνος των εκλογών – Εμπλέκονται σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας έσπασε σήμερα κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του, το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ως αποτέλεσμα της συστηματικής μας προσπάθειας για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα η προσφορά θέσεων εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση σε αρκετούς δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

»Έχουμε ακόμη βέβαια πολλή δουλειά μπροστά μας για να μειώσουμε την ανεργία και να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες ακόμα περισσότερο. Προσπαθούμε συνεχώς με σχέδιο και επιμονή, όπως και για την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα.

»Παράλληλα έχουμε αυξήσει σημαντικά τον βασικό μισθό, θεσμοθετήσαμε μέτρα εξισορροπησης της επαγγελματικης με την οικογενειακή ζωή και είμαστε βέβαιοι ότι οι μισθοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να έχουν όλοι μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέρισμα ανάπτυξης. Καμιά σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας».

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ