Όλο το καλοκαίρι θα μείνουν στις Κυκλάδες οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ – Σαρωτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις

Εκατοντάδες είναι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) οι οποίοι «οργώνουν» τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτούς και οι Κυκλάδες, προκειμένου να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η επιχείρηση «Καταιγίδα στο Αιγαίο» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι η μεγαλύτερη σε κλίμακα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, με τους εφοριακούς να μετακινούνται με θαλαμηγούς και πλωτά μέσα από νησί σε νησί, ενώ χρησιμοποιούν μέχρι και drone για να παρακολουθούν πολυτελή σκάφη, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί.

Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις μεταμφιέζονται χρησιμοποιώντας ψεύτικα, μούσια, μουστάκια και περούκες, νοικιάζουν ξαπλώστρες σε παραλίες, κλείνουν τραπέζια σε επιχειρήσεις και δωμάτια σε ξενοδοχεία, πραγματοποιώντας με μεθοδικότητα την έρευνά τους για να διαπιστώσουν φορολογικές παραβάσεις.

Η έρευνα έχει επεκταθεί σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ξενοδοχεία, καταστήματα πώλησης ρούχων και κοσμημάτων για να διαπιστωθεί αν τα εμπορεύματα διακινούνται με νόμιμα τιμολόγια και αν κόβονται αποδείξεις λιανικής πώλησης. Μετά το θορυβώδες λουκέτο στο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Salt Bae στη Μύκονο που δεν είχε κόψει αποδείξεις 25.800 ευρώ, η ΑΑΔΕ έκλεισε για λίγα 24ωρα πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο που έκανε «χρυσές δουλειές» χωρίς αποδείξεις. Επίσης η επιγραφή «αναστολή λειτουργίας λόγω φορολογικών παραβάσεων» αναρτήθηκε στη συνέχεια σε γνωστό κατάστημα ρούχων στη Μύκονο αλλά και σε πολυτελές εστιατόριο στη Ρόδο.

Σε επίπεδο Κυκλάδων, μετά τη Μύκονο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλα τα νησιά τα οποία παρουσιάζεται έντονη τουριστική δραστηριότητα όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Σύρος κ.α. και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πηγή: topontiki.gr

The post Όλο το καλοκαίρι θα μείνουν στις Κυκλάδες οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ – Σαρωτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Οικονομία – Τι Νέα Λάρισα;