Αρχική Πολιτισμός Online πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μαθαίνει στα παιδιά τα παιχνίδια των...

Online πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μαθαίνει στα παιδιά τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παραμένει κλειστό, μέσα όμως από μία σειρά online δραστηριοτήτων, σε προσκαλεί σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό από το σπίτι. Eκτός από videos από προηγούμενες εκθέσεις και τις ψηφιακές συλλογές,  το online πρόγραμμα «Παίζοντας στο σπίτι» προσκαλεί τα παιδιά να παίξουν μέσα στο σπίτι, με τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων.

Μέσα από μια πλούσια γκάμα παιχνιδιών, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά όσο βρίσκονται στο σπίτι, με παιχνίδια που μοιάζουν με εκείνα των αρχαίων Ελλήνων. Η τέχνη είναι απαραίτητη σε δύσκολες περιόδους, διότι οξύνει το νου και καλλιεργεί το πνεύμα.

Κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστράγαλοι, μπάλες και ξύλινα αλογάκια είναι μερικά από τα παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία εποχή. Αγαπημένα παιχνίδια ήταν και τα ομαδικά όπως το κρυφτό, η τυφλόμυγα, τα αγαλματάκια ακούνητα, το κουτσό, αλλά και οι γρίφοι και τα αινίγματα. Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να ντυθούν ακόμη και να χτενιστούν ως αρχαίοι Έλληνες, φτιάχνοντας τα δικά τους ρούχα, κοσμήματα, στολίδια, κορδέλες και καπέλα, με απλά υλικά.

Μπορείς να επισκεφτείς το Cycladic.gr και να φτιάξεις μαζί με τα παιδιά σου τα δικά τους παιχνίδια! Κατέβασε τα αρχεία στον υπολογιστή και παίξε με τα παιδιά σου, όπως τα παιδιά στην αρχαιότητα!

Πηγή:www.marieclaire.gr

The post Online πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μαθαίνει στα παιδιά τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;