Οργή για τον Τζορτ Φλόιντ: Πληθαίνουν οι αστυνομικοί που «αγκαλιάζουν» τους διαδηλωτές

Τις τελευταίες ώρες, μία φωτογραφία του 2014 κάνει την επανεμφάνισή της, κατακλύζοντας το Διαδίκτυο. Συμβολίζει την ελπίδα. Χιλιάδες κόσμου, μάλιστα, την αναρτά στα social media, εν μέσω των οργισμένων και μαζικών διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η φωτογραφία απεικονίζει ένα 12χρονο παιδί κλαίγοντας στην αγκαλιά ενός λευκού αστυνομικού. Το αγόρι της φωτογραφίας είναι ο 12χρονος Νταβόντε Χαρτ.

Το γεγονός συνέβη σε διαδήλωση στο Πόρτλαντ, κατά της μη δίωξης του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον για το φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

Σήμερα, οι κινητοποιήσεις έχουν πάρει τη μορφή ενός μαζικού κινήματος. Στο οργισμένο πλήθος, η αστυνομία απαντά με καταστολή.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, πληθαίνουν οι αστυνομικοί που «αγκαλιάζουν» τους διαδηλωτές, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. Σε μία συμβολική κίνηση, γονάτισαν.

Πριν μερικά χρόνια, μετά από μία ακόμα αποτρόπαια δολοφονία Αφροαμερικανού, αθλητές του NBA είχαν γονατίσει κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Τότε, ο Ντόναλτ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την στάση τους αντιπατριωτική.

 

 

The post Οργή για τον Τζορτ Φλόιντ: Πληθαίνουν οι αστυνομικοί που «αγκαλιάζουν» τους διαδηλωτές appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr