Παγώνη: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ στην Αττική αν ξεφύγει η κατάσταση

ΕΛΛAΔΑ

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμη μια φορά το πρωί της Τετάρτη η πρόεδρος των νοσοκομειακών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη για την αύξηση των κρουσμάτων.

«Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν γρίπη και κορωνοϊό», είπε η Μ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμα μια εβδομάδα περιθώριο να σταθεροποιηθούν τα πράγματα.

Τόνισε παράλληλα ότι πρέπει άμεσα να επιβληθεί υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους.

«Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από τον κορωνοϊό μας έχει ανησυχήσει πολύ», είπε η Μ. Παγώνη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σημείωσε ότι η Αττική έχει το πρόβλημα και η υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρος έχει αργήσει.

Σημείωσε ότι δεν είναι εύκολο να επιβάλλεις αυτό το μέτρο και πρόσθεσε ότι την ανησυχεί ο συνωστισμός στις πλατείες, χωρίς μάσκας και αποστάσεις.

Για την κατάσταση με τα κρούσματα είπε ότι έχουμε περιθώριο μιας εβδομάδας για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Στα μέσα Οκτωβρίου αρχίζουν οι ιώσεις και θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Σε αυτό το δεκαήμερο πρέπει να μπουν μάσκες παντού!

Η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, εκτιμά ότι είναι αναπόφευκτα τα τοπικά lockdown στην Αττική και μάλιστα προέβλεψε ότι αν χρειαστεί από τις 8 το βράδυ θα πρέπει να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Μ. Παγώνη είπε ακόμα ότι αν πάτε και στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής το βράδυ γίνεται χαμός.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι ότι αν δεν φοράμε μάσκα παντού θα έχουμε πρόβλημα. Θα έπρεπε να υπήρχε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και αυτό που φταίει είναι ότι δεν προσαρμοζόμαστε», πρόσθεσε.

Για το θέμα της διασποράς στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι είναι πολύ μεγάλη και τόνισε ότι την ανησυχεί πολύ για την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι καλά τις πρώτες 5 ημέρες», είπε επίσης και «την πέμπτη ημέρα ενώ να φαίνεται να είναι καλά ξαφνικά να χρειαστεί να διασωληνωθεί».

«Αν ένας ασθενής που είναι στις ευάλωτες ομάδες χρειαστεί να διασωληνωθεί μετά την έβδομη ημέρα είναι δύσκολο να βγει από αυτή την κατάσταση», σχολίασε ακόμα και πρόσθεσε ότι για τις μεγάλες ηλικίες με προβλήματα μόνο το 20% το καταφέρνει.

«Ο κόσμος έχει φοβηθεί και φέτος θα εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι από πέρυσι για την γρίπη», είπε επίσης η Μ. Παγώνη και τόνισε ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν όσοι έχουν κορωνοϊό και γρίπη.

Παγώνη
απαγόρευση κυκλοφορίας
Αττική
κατάσταση
Has video: 

Πηγή: