Παραδοχή του Ιταλού υπουργού Αθλητισμού: “Δύσκολα θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα”

Παραδοχή του Ιταλού υπουργού Αθλητισμού: “Δύσκολα θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα”

Απίθανο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον Μάιο, ο υπουργός Αθλητισμούς της Ιταλίας, Λουίτζι Σπανταφόρα.

Η διακοπή της Serie A λόγω κορωνοϊού δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στις ομάδες, οι οποίες ψάχνουν τρόπο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, έχοντας κάνει πρόταση επανεκκίνησης στις 2 Μαΐου και λήξης στις 28 Ιουνίου, αλλά όπως εξελίσσεται ο ιός στη χώρα, αυτό τώρα φαντάζει απίθανο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, Λουίτζι Σπανταφόρα, δήλωσε πως δεν βλέπει πιθανό το να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα τουλάχιστον στις ημερομηνίες που έχουν προτείνει οι ομάδες, αν και τόνισε πως την τελευταία λέξη θα την πει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία πάνω στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα ο Σπανταφόρα δήλωσε: “Λυπάμαι να το πω και να το ανακοινώνω εδώ, αλλά οι αισιόδοξες προβλέψεις που μας ώθησαν να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και όλες τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες νομίζω ότι ήταν λίγο υπερβολικές. Για τις 3 Μαΐου είμαι αμφίβολος, αν υπήρχε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε, θα αποφασίσουμε να το κάνουμε πίσω από κλειστές πόρτες. Μέχρι σήμερα έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις δηλώσεις ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν έχουν καμία βεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες αποφάσεις.

Η τελική επιλογή θα είναι της ομοσπονδίας, αλλά είναι μάλλον απίθανο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, πιθανώς εάν συμβεί αυτό θα γίνει χωρίς φιλάθλους. Θα εξαρτηθεί επίσης από όλα τα άλλα πρωταθλήματα. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζαμε. Τώρα θα προχωρήσει με προσοχή για να αποφύγει ορισμένα σενάρια”.

Πηγή: newsit.gr

Πηγή: Αθλητικά