«Παραμυφικό» από ΣΜουΘ και Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της αποστολής της και σε συνδυασμό με την ειδική συνθήκη στην οποία αυτό το διάστημα διάγουμε το βίο μας, ανεβάζει στη σελίδα της, μεγάλες παραγωγές της (όπερες, συναυλίες κοκ).

Το σύνθημα είναι: ο Πολιτισμός ποτέ δεν κατεβάζει ρολά.

Κάνουμε υπομονή, μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας, και απολαμβάνουμε την παράσταση «Παραμυφικό» του ΣΜουΘ – Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου – σε συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η πρεμιέρα έγινε στις 19 Οκτωβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ένα τεράστιο νυφικό και μια άφαντη, μυθική νύφη. Μια γαμήλια γιορτή που μετατρέπεται σε σαρκοφάγο καρναβάλι. Μια ονειρική τελετή που εξελίσσεται σε εφιάλτη. Αυτά είναι τα δομικά στοιχεία του Παραμυφικού, της πιο εμβληματικής δημιουργίας του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Λάρισας που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2013 και αναβίωσε το 2018 πληρέστερη και ανανεωμένη σε συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πίσω από τις φόρμες του παραμυθιού, του λυρισμού και της αλληγορίας, το Παραμυφικό ξεδιπλώνει μια σύγχρονη και ανελέητη κοινωνική κριτική: η πάντοτε παρούσα –αλλά ποτέ φανερή– νύφη του Παραμυφικού μπορεί να είναι άνθρωπος, μπορεί όμως να είναι και ιδέα, πίστη ή κατάσταση. Μπορεί να είναι για τον θεατή, καθετί που επιπόλαια υμνείται και στη συνέχεια πετιέται. Μια ένοχη αλήθεια ή ένας βολικός μύθος.

Συντελεστές Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κείμενα: Κώστας Λαμπρούλης Μουσική: Φίλιππος Ζούκας, Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Κυπριώτη Ερμηνευτές-συνδημιουργοί: Λευτέρης Γάλλος, Μαρία Δεληγιάννη, Φίλιππος Ζούκας, Ελένη Κυπριώτη, Αποστόλης Λύγδας, Κατερίνα Μπέκου, Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάσης Σαλιαμπούχος Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδρομάχη Μακρίδου Ενδυματολογική επιμέλεια: Ελένη Ψύρρα Χορογραφία-Κινησιολογία: Δέσποινα Μπουνίτση Εικαστική επιμέλεια: Δήμητρα Εξάρχου Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Χατζηαντωνίου Οργάνωση παραγωγής: Ανδρέας Αλμπάνης, Δήμητρα Ζαχαρούλη.

The post «Παραμυφικό» από ΣΜουΘ και Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;