Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο του Δημήτρη Καλουδιώτη «Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί»

Οι Εκδόσεις Κριτική και το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλουδιώτη «Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί» στην αίθουσα Λίντο Οργανισμός (Ηφαίστου 2, πάνω από το cafe Κλίμαξ, 2ος όροφος) στη Λάρισα,
την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ.

Για το βιβλίο του κ. Καλουδιώτη θα μιλήσουν:

– Φανή Αγορίτσα, φιλόλογος

– Ανδρέας Γιουρμετάκης, δημοσιογράφος

– Σάκης Κουρουζίδης, πρώην Ειδικός Γραμματέας ΥΠ.ΠΕ.ΚΑ – σεισμολόγος

– Έκτορας Νασιώκας, πρώην Υφυπουργός Υγείας – ιατρός

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκπαιδευτικός Νίκος Ράπτης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο βιβλίο «Νέα κανονικότητα» γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτούν αισιόδοξες προοπτικές σε μια εποχή κρίσης. Εκτιμάται ότι έχουν διαμορφωθεί πλέον οι όροι πολιτικής ηγεσίας και ηγεμονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναλύονται οι εθνικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις και ο κύκλος των αναγκαίων παρεμβάσεων, το τετράγωνο των προτεραιοτήτων -πολιτικό σύστημα, ασφάλεια, παιδεία, οικονομία-, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε μια νέα κανονικότητα. Επισημαίνονται οι δυνατότητες και οι περιορισμοί, ώστε να αποφευχθεί ο καταστροφικός φαύλος κύκλος ανασυγκρότηση, κρίση, χρεοκοπία.

Στο παράρτημα, γίνεται μια σύντομη περιδιάβαση στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και μια προσωπική αποτίμηση της «γενιάς» του Πολυτεχνείου.

The post Παρουσιάζεται στη Λάρισα το βιβλίο του Δημήτρη Καλουδιώτη «Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί» appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;