Πάτρα – Τι λέει 12χρονος που εμβολιάστηκε όταν είδε τι πέρασαν οι παππούδες του

Ο Κώστας Γκότσης από την Πάτρα είναι μόλις 12 ετών. Είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά που εδώ και 1,5 χρόνο, η σχολική του ζωή, αλλά και η καθημερινότητα του ίδιου και της οικογένειάς του άλλαξαν, λόγω της πανδημίας.

Ιδίως, όταν οι αγαπημένοι του παππούς και γιαγιά νόσησαν από κοροναϊό. Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ήταν επίπονη η νόσηση από κοροναϊό για την γιαγιά του.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών είπε: «Με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και γενικώς από όταν ήξερα ότι θα κάνουν και τα παιδιά, δεν είχα κανένα θέμα ούτε κανένα πρόβλημα, να πάω να κάνω το εμβόλιο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο κοροναϊός έχει χτυπήσει πολλές οικογένειες της Αχαΐας. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουν νοσηλευθεί 22 νεογνά. Όλα σε ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέχρι να βγουν αρνητικά τα αποτελέσματά τους.
Στην Παιδιατρική Κλινική αντίστοιχα, τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν, μόνο τον τελευταίο χρόνο, ανήλθαν σε 107, ενώ θετικά στα εξωτερικά ιατρεία διαγνώστηκαν 207 παιδιά, με τα ποσοστά τους δύο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Πηγή: Ελλάδα – ΤΑ ΝΕΑ