Πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις όταν διαπραγματεύεσαι τον μισθό σου

Είτε είσαι ήδη σε μια εταιρία, είτε πας εκεί για να προσληφθείς, αυτή η στιγμή είναι πάντα ιδιαίτερη: Η διαπραγμάτευση για τον μισθό. Και μπορεί στην Ελλάδα της κρίσης συνήθως… να μην γίνεται διαπραγμάτευση, αφού ο εργαζόμενος είναι έτοιμος να πει «ναι σε όλα» μπροστά στον φόβο την ανεργίας, ωστόσο μόνο αν κινηθείς σωστά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα έχεις ελπίδες να αποκομίσεις αυτό που σου αξίζει.

Δεν είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο, αν ακολουθήσεις του παρακάτω 5 κανόνες, είναι πιθανό να βγεις κερδισμένος στο τέλος της συζήτησης.

1# Μην πεις «ναι» στην πρώτη προσφορά. Όταν σας έχει προταθεί μια νέα θέση και έχει φτάσει η στιγμή που τη συνοδεύουν και με την οικονομική τους πρόταση, μη βιαστείτε να πείτε το «ναι». Αντιθέτως, πείτε στο άτομο που σας αξιολογεί ότι θα την εξετάσετε και θα απαντήσετε σε 1-2 ημέρες. Φυσικά, με σωστό επαγγελματικό ύφος, χωρίς να φανείτε αλαζονικοί ή «δύσκολοι». Στην συνέχεια επικοινώνησε με την άλλη πλευρά, και πες το «ναι» ή αντιπρότεινε μια άλλη προσφορά.

2# Παίξε… κλειστά. Το κλειδί στην όλη διαπραγμάτευση είναι να έχετε υπομονή. Περιμένετε πρώτα ο εργοδότης να πει την προσφορά του, ώστε να είστε στην προνομιακή θέση να δείτε τί έχει κατά νου ή τί πολιτική μισθοδοσίας ακολουθεί η εταιρεία. Εκτός αν σας ρωτήσει πρώτος τι…

Διαβάστε την συνέχεια στο itspossible.gr

The post Πέντε κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις όταν διαπραγματεύεσαι τον μισθό σου appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Newsone.gr