Πέρασε το νομοσχέδιο που μπλοκάρει το άτακτο Brexit -Εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ζητά ο Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον ηττήθηκε σε μία ακόμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως αναμενόταν, αφού πέρασε το νομοσχέδιο που μπλοκάρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός κατέθεσε πρόταση για εκλογές στις 15 Οκτωβρίου

Στην τελική ψηφοφορία 327 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 299 ψήφισαν κατά αυτού του νομοσχεδίου, που ουσιαστικά αναγκάζει τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει παράταση από την ΕΕ για το Brexit, σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμφωνία έως τις 31 Οκτωβρίου. Πλέον, το νομοσχέδιο πηγαίνει στη Βουλή των Λόρδων. Αν εκεί εγκριθεί, αναμένουμε από τον Τζόνσον να το τηρήσει, δήλωσε ο Χίλαρι Μπεν, ο εισηγητής του νομοσχεδίου.

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, στη Βουλή των Κοινοτήτων ξεκίνησε η συζήτηση για το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 15 Οκτωβρίου. Για να περάσει το αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού, θα πρέπει να το στηρίξουν τα δύο τρίτα των βουλευτών.

Τζόνσον: Βυθίσατε τις όποιες σοβαρές διαπραγματεύσεις

«Αρνούμαι να γράψω στην ΕΕ ζητώντας παράταση του Brexit», είπε ο Τζόνσον, παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο παράδοση και είπε ότι οι βουλευτές ψήφισαν «για να σταματήσουν, να βυθίσουν τις όποιες σοβαρές διαπραγματεύσεις».

«Είναι πολύ λυπηρό ότι οι βουλευτές ψήφισαν έτσι. Είναι μεγάλη παραμέληση του δημοκρατικού καθήκοντός τους», τόνισε. Η Βουλή των Κοινοτήτων παρέδωσε την εξουσία στην ΕΕ για να καθορίσει το πόσο θα μείνει η Βρετανία στην Ενωση, είπε ο Μπόρις Τζόνσον. Τώρα, η χώρα πρέπει να αποφασίσει αν ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι ο ηγέτης που πρέπει να πάει στη Σύνοδο Κορυφής τον επόμενο μήνα, συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου.

Χάος με τροπολογία που ανέστησε τη συμφωνία της Μέι

Ενδεικτικό του χάους που επικρατεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, με τις απανωτές ψηφοφορίες, είναι πως πέρασε τροπολογία η οποία… ανασταίνει τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit και πολλοί αναρωτιούνταν πώς έγινε αυτό.

Η ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη τροπολογία ξεκίνησε και σταμάτησε, καθώς οι βουλευτές ενημερώθηκαν ότι πέρασε επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμοι βουλευτές που θα επιβεβαίωναν την καταμέτρηση των ψήφων! Η κατάσταση ήταν τέτοια, που πολλά βρετανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται αν η τροπολογία πέρασε… κατά λάθος! Τι προβλέπει αυτή όμως; Αν ο Τζόνσον δεν καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία και αναγκαστεί να ζητήσει παράταση του Brexit, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή την παράταση για να προσπαθήσει τουλάχιστον να περάσει τη συμφωνία της πρώην πρωθυπουργού. Μια συμφωνία την οποία η Βουλή των Κοινοτήτων έχει απορρίψει ήδη τρεις φορές!

The post Πέρασε το νομοσχέδιο που μπλοκάρει το άτακτο Brexit -Εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ζητά ο Τζόνσον appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr