Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας: Βάσιμη αισιοδοξία για περιορισμό της φωτιάς

Για την κατάσταση που επικρατεί τη δεύτερη μέρα της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια μίλησε στο One Channel o νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σπανός: «Αυτή τη στιγμή μπορούμε βάσιμα να είμαστε αισιόδοξοι, σίγουρα σε σχέση με το πρωί και χθες το βράδυ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε μια μεγάλη, δύσκολη και επικίνδυνη φωτιά, καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις, όμως η γενικότερη εικόνα είναι ότι υπάρχει μια γενικότερη ύφεση ανέμων και μία πολύ καλή ανάπτυξη πυροσβεστικών δυνάμεων και καλός συντονισμός που επιτίθεται στη φωτιά».

Μιλώντας για τους κατοίκους των χωριών της Εύβοιας που εκκενώθηκαν την Τρίτη (13/8) ο κ. Σπανός δήλωσε ότι οι περισσότεροι έχουν διασφαλίσει τη διαμονή τους σε φίλους και συγγενείς που έχουν στα Ψαχνά και ότι όλοι είναι καλά και στην υγεία τους και ψυχολογικά υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει και απαραίτητη διοικητική μέριμνα για τη φροντίδα τους.

Αναφερόμενος τώρα στην επόμενη ημέρα και στον απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς, ο κ. Σπανός δήλωσε ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση για την αποζημίωση αγροτών, καθώς και φροντίδα για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Πηγή: onetv.gr

Πηγή: Πολιτική – ΤΑ ΝΕΑ