Πιλοτική πρεμιέρα την Δευτέρα για την νέα ομάδα “ΔΕΛΤΑ”

Πιλοτική πρεμιέρα την Δευτέρα για την νέα ομάδα

Πιλοτική πρεμιέρα-εγκαίνια κάνει από Δευτέρα η δίκυκλη ΟΠΚΕ, ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ, ουσιαστικά η νέα «ΔΕΛΤΑ».

Πιλοτική πρεμιέρα-εγκαίνια κάνει από Δευτέρα η δίκυκλη ΟΠΚΕ, ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ, ουσιαστικά η νέα «ΔΕΛΤΑ», με έντονα χαρακτηριστικά αυτοσυγκράτησης και επιχειρησιακής ετοιμότητας με ομαδική νοοτροπία μακριά από την κακόφημη λειτουργία της παλιάς ΔΕΛΤΑ.  Βασικός στόχος θα είναι η πάταξη της εγκληματικότητας ενώ θα ενεργοποιείται και σε δύσκολα επιχειρησιακά περιστατικά, όπως επεισόδια μεταξύ χούλιγκαν, εκκενώσεις καταλήψεων και επιθέσεις εναντίων αστυνομικών.

ΔΙΚΥΚΛΗ ΟΠΚΕ-ΝΕΑ “ΔΕΛΤΑ”

-50 αστυνομικοί (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., ΟΠΚΕ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ) Υπάγονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκπαιδεύτηκαν στην οδήγηση μοτοσυκλετών μικρού κυβισμού, αυτοάμυνα, αυτοπροστασία

-5 ομάδες των 10 ατόμων (2 ομάδες πρωί, δύο βράδυ και μία «μπαλαντέρ» όταν χρειάζεται ενίσχυση)

– 25 “παπάκια”

– αλεξίσφαιρα γιλέκα

– πιστόλι, υπο-πολυβόλο ΜΡ5 σε περιπτώσεις συμμετοχής σε ειδικές επιχειρήσεις

– Χειροβομβίδες κρότου λάμψης

– Δακρυγόνα

– Κράνη, επιγονατίδες, επικαλαμίδες, επιαγκωνίδες

Θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τις ανάγκες ασφαλείας της επετείου του Πολυτεχνείου, και την αντιμετώπιση επιθέσεων σε στατικές δυνάμεις περιφρούρησης εκκενωμένων καταλήψεων, που έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα κινούνται, σε 6ωρες βάρδιες, κυλιόμενα σε 5 διαφορετικούς τομείς του αστικού ιστού ανάλογα με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις και ελέγχους, εκτός έκτακτων γεγονότων που θα τους στέλνει το κέντρο επιχειρήσεων. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.   

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση (αρχείου)

πηγή:thetoc.gr

Πηγή: Ελλάδα