Πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό από επιστήμονες στις ΗΠΑ

Μια μελέτη που δείχνει μια πιθανή θεραπευτική αγωγή για την Covid-19 παρουσίασαν ιολόγοι του Kansas State Univerity στις ΗΠΑ.

Η έρευνα των Γιουντσεόνγκ Κιμ και Κιεόνγκ-Οκ Τσανγκ, με τίτλο «3C-like protease inhibitors block coronavirus replication in vitro and improve survival in MERS-CoV-infected mice» δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στα Science Translational Medicine και αποκαλύπτει πώς αναστολείς πρωτεάσης εμφανίζονται αποτελεσματικοί απέναντι σε κορωνοϊούς που συναντώνται σε ανθρώπους. Οι πρωτεάσες αυτές, γνωστές ως 3CLpro, είναι καλοί στόχοι για θεραπευτικές αγωγές επειδή παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο όσον αφορά στον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού.

«Τα εμβόλια και οι θεραπείες είναι οι μεγαλύτεροι στόχοι στην έρευνα για την Covid-19, και η θεραπεία αποτελεί πραγματικά κλειδί» είπε ο Τσανγκ, καθηγητής διαγνωστικής ιατρικής και παθοβιολογίας. «Αυτό το επιστημονικό άρθρο περιγράφει αναστολείς πρωτεάσης που στοχεύουν την 3CLpro του κορωνοϊού, που είναι γνωστός στόχος θεραπείας».

Η έρευνα δείχνει πως αυτή η σειρά βελτιωμένων αναστολέων μπλόκαρε τον πολλαπλασιασμό των κορωνοϊών MERS-CoV και SARS-CoV-2 σε καλλιέργειες κυττάρων και σε μοντέλο ποντικού για τον MERS. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως θα έπρεπε να γίνουν περαιτέρω έρευνες πάνω στο θέμα, ως μια πιθανή θεραπεία για τις περιπτώσεις μόλυνσης ανθρώπων με τον κορωνοϊό.

Πηγή: huffingtonpost.gr

The post Πιθανή θεραπεία για τον κορωνοϊό από επιστήμονες στις ΗΠΑ appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;