Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ακίνητα πλουσίων και διασήμων

Βαριά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, της πολιτικής, του αθλητισμού και της σόουμπιζ που είχαν στην κατοχή τους βίλες, πολυτελείς μεζονέτες, διαμερίσματα και οικόπεδα-φιλέτα είτε σε κοσμικά νησιά είτε στα βόρεια προάστια της Αθήνας αντιμετωπίζουν πλέον την αγωνία των πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες

Από τις πιο ηχηρές περιπτώσεις ανθρώπων με αναγνωρισιμότητα που βρίσκονται στη λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι αυτές του Φώτη Μπόμπολα με τον πλειστηριασμό του πετρόκτιστου πύργου του στο Παλαιό Ψυχικό, της Μαρίας Βωβού, συζύγου του «βασιλιά των γυάλινων πύργων» Μπάμπη Βωβού, με πλειστηριασμό ακινήτων τους, του Λάκη Γαβαλά και της αδελφής του Νότας με την εκποίηση κτίσματος-βιοτεχνίας στην Παιανία αλλά και μιας μεζονέτας στη Δροσιά, του Μαρή Εμπειρίκου με τον πλειστηριασμό μετοχών της Κτήμα Πεταλιοί Α.Ε., του Μιχάλη Γουλανδρή με τον πλειστηριασμό διαμερισμάτων σε πολυκατοικία επί της Βασ. Γεωργίου Β’, του πάλαι ποτέ κραταιού διαφημιστή Μάκη Σεριάτου και της συζύγου του Αλεξάνδρας Καπελετζή με την εκποίηση της κατοικίας τους στο Κεφαλάρι, του πρώην ποδοσφαιριστή και βουλευτή Γιώργου Ανατολάκη με τον πλειστηριασμό πολυώροφης οικοδομής του στο Πανόραμα της Βούλας, του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου που κινδυνεύει να χάσει το ακίνητο όπου εδρεύει το γραφείο του, του Παναγιώτη Ψυχάρη με την εκποίηση του εντυπωσιακού οικήματός του στο Ψυχικό, του Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος θα χάσει και δύο αγροκτήματα που διαθέτει στη Μύκονο, αλλά και των Αλέξανδρου και Ειρήνης Μαμιδάκη, των αδελφών Μαρινόπουλου, του Γιώργου Χόντου, της Αμαλίας Βαρδινογιάννη, του Σωκράτη Κωνσταντίνου της Yalco, του Σπύρου Παζαρόπουλου, του Γιάννη Γρανίτσα, του Γιώργου Κύρτσου, αλλά και των Βασίλη και Μανώλη Καρούζου με την εκποίηση του σήματος Carouzos, όπως και του Μπουτάρη με την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της γνωστής οινοποιίας με βασικό μέτοχο και διοικούντα τον Κώστα Μπουτάρη, στη Σαντορίνη.

Συνεχίζεται το ξήλωμα της περιουσίας Βωβού

Μαγαζιά, γραφεία, μονοκατοικίες αλλά και θέσεις πάρκινγκ πλειστηριάζονται από την άλλοτε τεράστια περιουσία της οικογένειας Βωβού. Στις 11 Σεπτεµβρίου θα πραγµατοποιηθούν πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασµοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού, σύζυγο του «βασιλιά των γυάλινων πύργων» Μπάμπη Βωβού. Περιλαµβάνουν ένα ακίνητο-κατάστηµα 16 τ.µ., το οποίο βρίσκεται στο Agora Center, µε τιµή πρώτης προσφοράς 30.000 ευρώ, ένα ακίνητο-γραφείο το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του Atrina Center, 19 τ.µ., µε τιµή πρώτης προσφοράς 20.000 ευρώ, μία διώροφη οικοδομή στο Μαρούσι σε οικόπεδο 401,81 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 150.000 ευρώ και µία επίσης διώροφη οικοδομή στη Νέα Φιλαδέλφεια µε τιµή πρώτης προσφοράς 50.000 ευρώ για το ισόγειο και 70.000 ευρώ για τον πρώτο όροφο. Ο δεύτερος γύρος πλειστηριασµών έχει προγραµµατιστεί για τις 25 Σεπτεµβρίου και αφορά δύο ακίνητα-επαγγελµατικούς χώρους και µία θέση στάθµευσης στο εμπορικό κέντρο Atrium, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία επίσης ανήκουν στη Μαρία Βωβού. Πρόκειται για ένα υπόγειο 34 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 23.000 ευρώ, ένα υπόγειο 108 τ.µ. µε τιµή πρώτης προσφοράς 65.000 ευρώ και µία θέση στάθµευσης στον δεύτερο υπόγειο χώρο του γκαράζ µε τιµή πρώτης προσφοράς 11.000 ευρώ. Ωστόσο, την ίδια ηµέρα πλειστηριάζεται και ένα γραφείο, ιδιοκτησίας του Μπάµπη Βωβού, στην οδό Σόλωνος, µε επιφάνεια 21 τ.µ. και τιµή πρώτης προσφοράς 29.599 ευρώ.

vovou
ΟΙ ΓΥΑΛΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ Οκτώ πλειστηριασμοί ακινήτων που ανήκουν στη Μαρία Βωβού, σύζυγο του Μπάμπη Βωβού, αφορούν ακίνητα σε γνωστά εμπορικά κέντρα αλλά και μια διώροφη οικοδομή στο Μαρούσι και άλλη μία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πλειστηριασμών συνέχεια για Γαβαλά

Ο Λάκης και η αδελφή του Νότα Γαβαλά είναι από τους λίγους επώνυμους οφειλέτες που έκαναν και φυλακή για τα χρέη προς το Δημόσιο που άφησε πίσω της η πτωχευθείσα εταιρεία τους με την επωνυμία Lak. Τώρα τα δύο αδέλφια βρίσκονται αντιμέτωπα με έναν ακόμα γύρο πλειστηριασμών: στις 25 Σεπτεµβρίου πλειστηριάζεται χώρος 7.666 τ.µ. που ανήκει στην εταιρεία του Λάκη Γαβαλά στην Παιανία.

gav

Το fashion icon, μόδιστρος και επιχειρηµατίας είχε αγοράσει το 2009 το οικόπεδο, το οποίο διαθέτει κτίσµα-βιοτεχνία επεξεργασίας γαλακτοκοµικών προϊόντων, συνολικής επιφάνειας 1.388 τ.µ. Επισπεύδουσα είναι η υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα που εκπροσωπείται από τον εκκαθαριστή PQH, ενώ το ποσό για το οποίο γίνεται ο πλειστηριασμός είναι 100.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της επιταχθείσης απαίτησης. Να σημειωθεί ότι η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 494.000 ευρώ.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 8 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός μεζονέτας της Νότας Γαβαλά στη Δροσιά, συνολικής επιφάνειας 345,60 τ.μ., η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 1,5 στρέμματος και αποτελείται από δύο υπόγεια, ένα ισόγειο, τον πρώτο όροφο και μια σοφίτα. Τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα έχουν τεθεί οι 484.000 ευρώ καθώς και για δύο θέσεις πάρκινγκ 6.000 ευρώ αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο το τριώροφο νεοκλασικό του Λάκη Γαβαλά επί της οδού Βουκουρεστίου 33 που φιλοξενούσε την μπουτίκ της εταιρείας Lak. πουλήθηκε πάνω από 2 εκατ. ευρώ μέσω του πλειστηριασμού που είχε διενεργηθεί. Μάλιστα οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι πέρασε στην κυριότητα της ίδιας της επισπεύδουσας Alpha Bank.

nota
Η ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΤΗΣ ΝΟΤΑΣ Με νέο γύρο πλειστηριασμών βρίσκονται αντιμέτωπα τα αδέλφια Γαβαλά. Στην αρχή βγαίνουν στο σφυρί οι εγκαταστάσεις του Λάκη στην Παιανία και ακολουθεί το σπίτι της Νότας στη Δροσιά

Ποιος θα πάρει το σήμα Carouzos

Στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασµό το εµπορικό σήµα «Carouzos», το οποίο ανήκει στα αδέλφια Μανώλη και Βασίλη Καρούζο για ποσό οφειλής 1.381.316 ευρώ. Πρόκειται για εµπορικό σήµα που μετρά ήδη 28 χρόνια στον χώρο της ένδυσης, της υπόδησης, των δερµάτινων ειδών, των καλλυντικών και των αρωµάτων, το οποίο είχε κατοχυρώσει ο πατέρας των προαναφερομένων Αντώνης Καρούζος και είχε ενεχυριαστεί στην επισπεύδουσα Alpha Bank το 2014 λίγο προτού κατεβάσει ρολά και το τελευταίο μαγαζί της αλυσίδας στο Κολωνάκι. Να σημειωθεί ότι η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2,9 εκατ. ευρώ. Η Carouzos ιδρύθηκε το 1972, με την πορεία της έως το 2008 να είναι ανοδική, φέρνοντας στην ελληνική αγορά δηµοφιλή brands. Ωστόσο, το 2012 η εταιρεία, που βρέθηκε αντιµέτωπη µε αυξανόµενες ζηµίες, οδηγήθηκε στην υπαγωγή στο άρθρο 99, χωρίς να αποφύγει ωστόσο το λουκέτο και στα 24 συνολικά καταστήματά της.

Ακίνητα 15,5 εκατ. του Μιχάλη Γουλανδρή

goulandris11

Εντυπωσιακή είναι και η περίπτωση του Μιχάλη Γουλανδρή τόσο λόγω της βαρύτητας που έχει το όνομά του αλλά και των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί καθώς βρίσκονται στην πιο ακριβή περιοχή των Αθηνών, πέριξ του Προεδρικού Μεγάρου. Πρόκειται για τέσσερα διαμερίσματα, όλα στην ίδια πολυκατοικία επί της Βασ. Γεωργίου Β’, τα οποία και θα εκπλειστηριαστούν στις 25 του μήνα. Το πιο ακριβό είναι μια κατοικία 700 τ.μ. που προέκυψε από την ένωση του τρίτου και του τέταρτου ορόφου. Η τιμή της πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα με βάση την εμπορική του αξία είναι 9,15 εκατ. ευρώ, ποσό που φαντάζει εξωπραγματικό στην Ελλάδα της κρίσης. Το επόμενο διαμέρισμα επιφάνειας 390 τ.μ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό ορίστηκε στα 4,875 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν στη λίστα άλλα δύο διαμερίσματα, το πρώτο έκτασης 134 τ.μ. στο ισόγειο και το δεύτερο 166 τ.μ. στον τρίτο όροφο, με τιμές εκκίνησης 735.000 και 765.000 ευρώ αντίστοιχα. Η συνολική τους αξία, δηλαδή, ορίστηκε στα 15,5 εκατ. ευρώ. Τα ζητήματα ρευστότητας για τον επιχειρηματία δεν φαίνεται να είναι τωρινά.

Το 2012 ο κληρονόμος και γόνος μιας εκ των ισχυροτέρων οικογενειών της Ελλάδας πούλησε την πολυτελή του θαλαμηγό «Beluga», που αποτελούσε και το πλωτό του γραφείο, αντί 3,4 εκατ. ευρώ. Λίγα χρόνια νωρίτερα πάντως, το 2006, είχε βάλει στην τσέπη 24 εκατ. ευρώ από την πώληση της Π&Κ Χρηματιστηριακής στην Εθνική Τράπεζα, της οποίας ήταν μεγαλομέτοχος,

goulandri
ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ Τέσσερα διαμερίσματα που βρίσκονται στην πιο ακριβή περιοχή της Αθήνας, στην οδό Βασ. Γεωργίου Β’ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, βγαίνουν στο σφυρί. Το ακριβότερο έχει τιμή εκκίνησης 9,15 εκατ. ευρώ και το φθηνότερο 735.000 ευρώ

Οι Πεταλιοί του Εμπειρίκου

Ιδιαίτερη αίσθηση επίσης κάνει η περίπτωση του Μαρή Εμπειρίκου, γιου του Ανδρέα, ο οποίος χάνει το μερίδιό του στις «Ελληνικές Mαλδίβες», όπως έχει χαρακτηριστεί το σύμπλεγμα των νησίδων Πεταλιών στον νότιο Eυβοϊκό που είναι ταυτισμένες με την οικογένεια Eμπειρίκου εδώ και δεκαετίες.

Στις 20 Nοεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το 50% των μετοχών της εταιρείας Πεταλιοί Α.Ε., όπου έχει μεταβιβαστεί το σύνολο της ιδιοκτησίας των Εμπειρίκων στους Πεταλιούς, με επισπεύδουσα την Alpha Bank και με πρώτη τιμή προσφοράς τα 2,7 εκατ. ευρώ. Το ποσό της οφειλής για το οποίο θα διενεργηθεί ο πλειστηριασμός είναι λίγο πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στο σφυρί θα βγουν τρεις τίτλοι μετοχικών δικαιωμάτων της εταιρείας που συστάθηκε το 1937 και οι οποίοι αντιστοιχούν σε 23.499 ονομαστικές κοινές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 59,09 ευρώ η καθεμιά. Το σύνολο των μετοχών της είναι 46.998 και η αξία των μετοχών που κατασχέθηκαν εκτιμήθηκε στα 4.050.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ο Mαρής Eμπειρίκος διέμενε στην Kαλιφόρνια των HΠA. Ωστόσο τώρα δηλώνει «κάτοικος Xερσονησίου (Ξερονησιού) του συμπλέγματος των Nήσων Πεταλιών N. Ευβοίας». Στο συγκεκριμένο νησάκι, που είναι το δεύτερο σε μέγεθος της συστάδας, δεσπόζει το λευκό αρχοντικό των Eμπειρίκων και απέναντι η βίλα του εφοπλιστή και βασικού μετόχου της Ελινόιλ Σπύρου Kαρνέση, ενός από τους βασικούς αγοραστές των εκτάσεων που πούλησε στην πορεία του χρόνου η οικογένεια Eμπειρίκου.

maldives
ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ» Ο Μαρής Εμπειρίκος, γιος του Ανδρέα, χάνει το μερίδιό του στις «Ελληνικές Mαλδίβες», όπως έχει χαρακτηριστεί το σύμπλεγμα των νησίδων Πεταλιών στον νότιο Eυβοϊκό, που είναι ταυτισμένες με την οικογένεια Eμπειρίκου εδώ και δεκαετίες

Το ενδιαφέρον για την περιοχή πάντως είναι μεγάλο. Εξάλλου από τη δεκαετία του ’60 το σύμπλεγμα των Πεταλιών αποτελούσε πάντα πόλο έλξης για μεγιστάνες και εκπροσώπους του διεθνούς jet set. Από τη Mαρία Kάλλας, την Γκρέτα Γκάρμπο και τον Pούντολφ Nουρέγιεφ, ως τον Oυίνστον Tσόρτσιλ. Μάλιστα τη δεκαετία του ’80 η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, μαζί με τον αδελφό της Kλοντ αγόρασαν μια έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων στο Mεγάλο Πετάλι, διαμορφώνοντας ένα μοναδικής αισθητικής κατάλυμα. Mετά από πολλά χρόνια αποφάσισαν να πουλήσουν την ιδιοκτησία τους, με το φημολογούμενο τίμημα να κινείται στα 20 εκατ. ευρώ. Το αγόρασε η κόρη του πατριάρχη της Coca-Cola, Γιώργου Δαυΐδ.

Τα χρέη του Λυκουρέζου

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, εκτός από τις ενδοοικογενειακές διενέξεις που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας, έχει να αντιμετωπίσει και ένα βουνό οφειλών το οποίο μπορεί να του κοστίσει το ίδιο το δικηγορικό του γραφείο. Αυτό θα συμβεί εάν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου δεν βρει φόρμουλα ρύθμισης των χρεών του στην Alpha Bank. Τότε έχει προγραμματιστεί να γίνει ο πλειστηριασμός του ακινήτου στην οδό Δημοκρίτου στο Κολωνάκι για οφειλή ύψους 100.000 ευρώ. Το ιστορικό δικηγορικό γραφείο, που εκτείνεται σε 213 τ.µ., θα έχει τιµή εκκίνησης τα 441.000 ευρώ. Το ακίνητο βαρύνεται µε προσηµείωση τράπεζας ύψους 720.000 ευρώ, υποθήκη υπέρ της ∆ΟΥ Αθηνών ύψους 851.000 ευρώ που εγγράφηκε το 2014 και δύο αναγκαστικές κατασχέσεις συνολικού ύψους 879.000 ευρώ. Φαίνεται πως ο γνωστός ποινικολόγος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς τον περασμένο Μάιο δικαστικοί επιµελητές είχαν επιχειρήσει να κατασχέσουν έπιπλα εξαιτίας δύο ακάλυπτων επιταγών του, ύψους 50.000 ευρώ. Η κατάσχεση εντέλει δεν έγινε, και ο ίδιος ο ποινικολόγος είχε δηλώσει πως ήταν μια παρεξήγηση που λύθηκε. Περίπου την ίδια εποχή είχε αποκαλυφθεί ότι έχουν στραφεί κατά του γνωστού δικηγόρου και επτά υπάλληλοι του δικηγορικού του γραφείου, διεκδικώντας δεδουλευµένα και αποζηµιώσεις.

likourezos
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ Το ιστορικό δικηγορικό γραφείο του Αλέξανδρου Λυκουρέζου επί της οδού Δημοκρίτου βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης στα 441.000 ευρώ

Από το «Nothing Impossible» στον πλειστηριασμό

seriatou1

Στις 11 Σεπτεµβρίου βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» η μονοκατοικία του επιχειρηματία-πρώην διαφημιστή Μάκη Σεριάτου και της συζύγου του, δηµοσιογράφου Αλεξάνδρας Καπελετζή. Ο πρώτος διατηρούσε για πολλά χρόνια µία από τις κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες (Ashley & Holmes), µε την οικονοµική κρίση να τον οδηγεί στην κατάρρευση, αφήνοντας μεταξύ άλλων φέσια εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο, τράπεζες, ΜΜΕ. Το οξύμωρο ήταν πως λίγα χρόνια πριν, το 2007, εξέδιδε βιβλίο με τίτλο «Nothing Impossible», το οποίο θεωρήθηκε και εγχειρίδιο επιτυχίας για τους διαφημιστές. Το ησυχαστήριο της οικογένειας που αναµένεται να αλλάξει χέρια βρίσκεται στο Κεφαλάρι. Η συνολική έκταση του οικοπέδου ανέρχεται στα 1.084,87 τ.µ., µε την κύρια κατοικία να εκτείνεται σε 540 τ.µ. και τα υπόλοιπα να αποτελούν αυθαίρετα τµήµατα. Η βίλα διαθέτει και πισίνα 54 τ.µ. και βγαίνει σε πλειστηριασµό για χρέη του ζευγαριού προς την Alpha Bank συνολικού ύψους 400.000 ευρώ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 645.000 ευρώ για το 50% που ανήκει στον Μάκη Σεριάτο και επίσης 645.000 ευρώ για το υπόλοιπο 50% που ανήκει στη σύζυγό του.

seriatou
Η ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΙΑΤΟΥ Η κρίση έφερε την κατάρρευση της κορυφαίας διαφημιστικής του Μάκη Σεριάτου που άφησε πίσω της χρέη εκατομμυρίων. Τώρα βγαίνει στο σφυρί η μονοκατοικία του ζεύγους Σεριάτου-Καπελετζή στο Κεφαλάρι

Η βίλα του Γιώργου Ανατολάκη στο Πανόραμα της Βούλας

anatolakis11

Αντιμέτωπος με το σφυρί βρίσκεται και ο πρώην ποδοσφαιριστής και βουλευτής με τον ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης. Στις 30 Οκτωβρίου έχει οριστεί να γίνει ο πλειστηριασμός της βίλας του στο Πανόραμα της Βούλας. Πρόκειται για μια κατοικία που αποτελείται από β’ υπόγειο, υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο με αποκλειστική χρήση του ακάλυπτου χώρου συγκροτήματος κατοικιών. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς ως καθολική διάδοχος λόγω συγχώνευσης με τη Millennium Bank, η οποία προχώρησε στην κατάσχεση για 200.000 ευρώ που όμως είναι μέρος της οφειλής που έχει ο πρώην ποδοσφαιριστής. Τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 500.000 ευρώ.

anatolakis
Η ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗ Με τιμή εκκίνησης 500.000 ευρώ βγαίνει σε πλειστηριασμό η βίλα του πρώην ποδοσφαιριστή και βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη στο Πανόραμα της Βούλας

Ο πύργος Φώτη Μπόμπολα

mpompolas1

Ισως το πιο εντυπωσιακό ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί είναι αυτό του Φώτη Μπόμπολα, επικεφαλής της άλλοτε κραταιάς και εντέλει πτωχευθείσας Πήγασος Εκδοτική. Πρόκειται για έναν πετρόχτιστο πύργο περίπου 800 τ.μ. σε οικόπεδο 1.286 τ.μ. που χτίστηκε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα, αλλά και μια μεγάλη καλαίσθητη πισίνα. Ουσιαστικά καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Μάλιστα ο πύργος κηρύθτηκε διατηρητέος ανάμεσα στα 75 κτίρια-στολίδια που ως έργα τέχνης κοσμούν το Παλαιό Ψυχικό. Ο εν λόγω πύργος βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 11 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 4,2 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank, η οποία προχώρησε στην κατάσχεση του ακινήτου για χρέος του πρώην μιντιάρχη ύψους 500.000 ευρώ. Το δάνειο το είχε λάβει ο επιχειρηματίας την περίοδο την «παντοκρατορίας» του την προηγούμενη δεκαετία, όταν από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Πήγασος Α.Ε. και του MEGA (Τηλέτυπος) έλεγχε τους μιντιακούς κολοσσούς της χώρας. Ο ίδιος μπορεί να εμφανίζεται ότι έχει πρόβλημα, ωστόσο η σύζυγός του, Ειρήνη Μανουσάκη, πέρυσι εισέπραξε 50 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ για την πώληση του 38% που κατείχε στη Stoiximan.

mpompolas
Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ Ο πετρόχτιστος πύργος του Φώτη Μπόμπολα, που καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και είναι ένα από τα κτίρια-στολίδια του Παλαιού Ψυχικού, βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τα 4,2 εκατ. ευρώ

Οι περιπέτειες συνεχίζονται για τους Μαμιδάκηδες

Τρία χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τότε που ο Kυριάκος Mαμιδάκης έβαλε τέλος στη ζωή του μη αντέχοντας την οικονομική κατάρρευση του άλλοτε κραταιού πετρελαϊκού ομίλου, της Mamidoil-JetOil, δημιούργημα του ίδιου και των αδελφών του Γιώργου και Nίκου Mαμιδάκη. Σήμερα τόσο η Eιρήνη Mαμιδάκη, κόρη του εκλιπόντος, όσο και ο Aλέξανδρος Mαμιδάκης, γιος του Nίκου Mαμιδάκη, βρίσκονται αντιμέτωποι με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για ακίνητά τους.

Ο τελευταίος, ο οποίος είχε φτάσει να κατέχει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου στην οικογενειακή επιχείρηση, θα δει στις 16 Οκτωβρίου να εκπλειστηριάζεται ακίνητό του στην περιοχή του Καστριού – Νέας Ερυθραίας με επισπεύδουσα την Alpha Bank για 2,09 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο πέντε επιπέδων που περιλαμβάνει τρεις κατοικίες, οι οποίες έχουν συνενωθεί λειτουργικά σε μια μεγάλη διώροφη μεζονέτα, συνολικής επιφανείας 429 τ.μ. Eκτός από τους κύριους χώρους διαθέτει επιπλέον βοηθητικούς 198,95 τ.μ. (αποθήκες και εσωτερική πισίνα), εξωτερική πισίνα 40 τ.μ. κ.ά. H τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο που κατασχέθηκε έχει οριστεί στο 1,1 εκατ. ευρώ. Στα βάρη καταγράφεται προσημείωση υποθήκης για 2,73 εκατ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank που εγγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2008.

Η Eιρήνη Mαμιδάκη πάλι, η οποία διευθύνει τον ξενοδοχειακό όμιλο της οικογένειας, θα δει στις 11 Δεκεμβρίου τρία ακίνητά της να βγαίνουν στο σφυρί με επισπεύδουσα την Alpha Bank για οφειλή 280.000 ευρώ. Το πρώτο είναι μια διώροφη κατοικία με υπόγειο, συνολικής επιφανείας 126,72 τ.μ. και με πρόσβαση στην κοινόχρηστη πισίνα εντός του συγκροτήματος κτιρίων «Κρηναία» στις Σπέτσες. Ως τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκαν τα 305.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα θα εκπλειστηριαστούν άλλες δύο ιδιοκτησίες της, αυτή τη φορά στον Διόνυσο Αττικής. Πρόκειται για το 75% της πλήρους κυριότητας διώροφης κατοικίας συνολικής επιφανείας 270,32 τ.μ. με υπόγειο σε ένα συγκρότημα τριών κατοικιών με κοινόχρηστη πισίνα και ένα 25% της πλήρους κυριότητας παραπλήσιας διώροφης μονοκατοικίας με υπόγειο και σοφίτα (496,70 τ.μ. οι χώροι κατοικίας και 101,96 τ.μ. οι βοηθητικοί χώροι). Ως τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί 388.000 και 148.000 ευρώ αντίστοιχα.

mamidakis
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΜΙΔΑΚΗΔΩΝ Τρία χρόνια μετά την κατάρρευση του πετρελαϊκού ομίλου και την αυτοκτονία του Κυριάκου Μαμιδάκη, η κόρη του Ειρήνη και ο ανιψιός του Αλέξανδρος, γιος του Νίκου Μαμιδάκη, βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς ακινήτων τους

Το σπίτι των Μαρινόπουλων στην Κηφισιά

Το μεγαλύτερο κανόνι στα επιχειρηματικά χρονικά της χώρας παραλίγο να προκαλέσει επικίνδυνο ντόμινο στην αγορά. Εκτοτε οι ιδιοκτήτες της Μαρινόπουλος, δηλαδή ο Πάνος Μαρινόπουλος, ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και ο Πάνος (Πανάρας) Μαρινόπουλος, προσπαθούν να μένουν μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Παρ’ όλα αυτά τα χρέη είναι τέτοια που είναι φυσικό να έρχονται και πάλι στην επικαιρότητα για επικείμενους πλειστηριασμούς. Ετσι, λοιπόν, στις 24 Οκτωβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα τη Eurobank ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας Αδελφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε. που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιο Μήτραινα.

Η οφειλή αφορά ομολογιακό δάνειο που είχε εκδοθεί για λογαριασμό της Marinopoulos Coffee Company που διαχειρίζεται τα Starbucks στην Ελλάδα. Το ομολογιακό έχει εγγυηθεί η εταιρεία Αδελφοί Μαρινόπουλοι Α.Ε. της οποίας το ακίνητο είναι ιδιοκτησία. Η οφειλή της εταιρείας προς τη Eurobank είναι 300.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 676.778 ευρώ. Πρόκειται για ένα υπέροχο σπίτι 416 τ.μ. (με κήπο 116 τ.μ.) που βρίσκεται στο οικιστικό συγκρότημα με την ονομασία «Εσπερίδες» στην Κηφισιά. Στο εν λόγω συγκρότημα έκτασης 15,8 στρεμμάτων, με τα 50 ακίνητα (μεζονέτες και διαμερίσματα) διαμένουν πολλοί ισχυροί Ελληνες επιχειρηματίες.

marinopoulou
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΩΝ Μερικά χρόνια μετά το κανόνι της εταιρείας τα χρέη συνεχίζουν να κυνηγάνε τα αδέλφια Πάνο, Λεωνίδα και «Πανάρα». Ετσι βγαίνει στο σφυρί ένα σπίτι με κήπο στην Κηφισιά στο οικιστικό συγκρότημα «Εσπερίδες»

Ο Χόντος χάνει το σπίτι του

Δύο χρόνια αφότου έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τη Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα με την υπαγωγή της σε καθεστώς πτώχευσης, ο ιδιοκτήτης της Γιώργος Χόντος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του στους Θρακομακεδόνες, το οποίο βγάζει σε πλειστηριασμό η Εθνική Τράπεζα στις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια διώροφη οικία με υπόγειο, εξωτερική πισίνα και θέα στην Πάρνηθα. Ως τιμή πρώτης προσφοράς για το δικαίωμα της επικαρπίας, την οποία σήμερα κατέχει ο Γιώργος Χόντος, ορίστηκαν τα 29.000 ευρώ και για την κατασχεθείσα ψιλή κυριότητα που διατηρούσε η κόρη του Βασιλική τα 516.000 ευρώ. Ο Γιώργος Χόντος είχε αποχωρήσει από την οικογενειακή επιχείρηση (Hondos Center) που διατηρούσε με τα αδέλφια του το 2004 σχηματίζοντας τη Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα και διατηρώντας το δικαίωμα του σήματος Hondos στα τρία καταστήματά της που διατηρούσε στην Ιπποκράτους, στην Πατησίων και στη Νέα Ιωνία. Ηταν μια κίνηση που φούντωσε τον οικογενειακό εμφύλιο, με αποκορύφωμα την απόσταση που πήραν τα υπόλοιπα αδέλφια όταν πλέον είχε γίνει γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση της εταιρείας του Γιώργου Χόντου. Ο τελευταίος μάλιστα μαζί με τη σύζυγό του Ουρανία βρέθηκαν στα κρατητήρια για χρέη προς το Δημόσιο.

Στο σφυρί το οινοποιείο του Κώστα Μπουτάρη στη Σαντορίνη

mpoutari1

Το οινοποιείο της εταιρείας Μπουτάρη στη γραφική Σαντορίνη αναµένεται να πλειστηριαστεί στις 18 Σεπτεµβρίου. Ηταν το 1995 όταν οι επιχειρηµατικοί δρόµοι του Kώστα και του Γιάννη Μπουτάρη χώρισαν, µε τον πρώτο να κατοχυρώνει την ιστορική εταιρεία Mπουτάρης Oινοποιητική και τον πρώην δήµαρχο Θεσσαλονίκης να τραβά τον δικό του δρόµο δηµιουργώντας το Kτήµα Kυρ Γιάννης. Ωστόσο, η Mπουτάρης Oινοποιητική αντιµετώπιζε πολλά προβλήµατα και το 2017 συµφωνήθηκε ένα σχέδιο εξυγίανσης που επικυρώθηκε από το Πολυµελές Πρωτοδικείο Βέροιας. Ωστόσο, δεν τηρήθηκε τίποτα από τα συµφωνηθέντα, µε αποτέλεσµα να έχει ήδη δροµολογηθεί να βγουν στο σφυρί δύο αμπελώνες αλλά και το οινοποιείο της Mπουτάρης Οινοποιητική στη Σαντορίνη. H πρώτη τιµή προσφοράς συνολικά φτάνει το 1,21 εκατ. ευρώ, ενώ οι πλειστηριασµοί των τριών ακινήτων της εταιρείας πραγµατοποιούνται λόγω οφειλής ύψους 1.000.000 ευρώ στην Alpha Bank ως καθολικής διαδόχου της Εµπορικής Τράπεζας.

mpoutari
ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ Το οινοποιείο και οι αμπελώνες της εταιρείας του Κώστα Μπουτάρη, αδελφού του πρώην δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, βγαίνουν σε πλειστηριασμό με πρώτη τιμή 1,21 εκατ. ευρώ

Μεγάλα τα χρέη του Παζαρόπουλου

Στο σφυρί βγάζει η Polis Dania Designated Activity Company, μια εταιρεία ειδικού σκοπού στην οποία έχουν μεταφερθεί δάνεια της Citibank, το συγκρότημα κατοικιών στη Μύκονο του πάλαι ποτέ ισχυρού επιχειρηματία στον χώρο του αυτοκινήτου Σπύρου Παζαρόπουλου. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για την 25η Οκτωβρίου και αφορά ένα αγροτεμάχιο, μέσα στο οποίο βρίσκονται τέσσερις συνολικά κατοικίες. Συγκεκριμένα, το αρχικό ακίνητο ανοικοδομήθηκε το 1997 και επτά χρόνια αργότερα μετατράπηκε από μια βίλα περίπου 200 τ.μ., σε τέσσερις επί μέρους κατοικίες και πισίνα. Το ποσό για το οποίο πραγματοποιήθηκε η κατάσχεση είναι 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς καθορίστηκε στα 884.000 ευρώ. Επεται όμως και συνέχεια αφού ο επιχειρηματίας θα δει μια σειρά ιδιοκτησιών του μέσω της S.P. Rent a Car A.E. (πρώην Σ.Κ. Παζαρόπουλος Εμπορία Αυτοκινήτων Α.Ε.) να βγαίνουν στο σφυρί, με αποκορύφωμα το πολυώροφο κτίριο επί της λεωφ. Κύμης στη Νέα Ιωνία που ήταν και η καρδιά των δραστηριοτήτων του. Επισπεύδουσα του συγκεκριμένου πλειστηριασμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς και τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,55 εκατ. ευρώ.

Νέος πλειστηριασμός για την Αμαλία

Ο πρώτος πλειστηριασμός που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάιο κηρύχθηκε άγονος. Τώρα η εντυπωσιακή μονοκατοικία της Αμαλίας-Αναστασίας Βαρδινογιάννη, κόρης του Σήφη και συντρόφου του Σπύρου Καπράλου, ξαναβγαίνει στο σφυρί στις 7 Νοεμβρίου, με επισπεύδουσα τη Eurobank για οφειλή 500.000 ευρώ. Η τριώροφη κατοικία αποτελείται από υπόγειο, το οποίο, σύμφωνα με την αναγγελία του πλειστηριασμού, περιλαμβάνει και αυτό υπόγειο στο οποίο βρίσκονται οκτώ αποθήκες συνολικής επιφάνειας σχεδόν 95 τ.μ. και χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου 50 τ.μ. Το ισόγειο, ο α’ και ο β’ όροφος της κατοικίας που συνδέονται με εσωτερική σκάλα, φτάνουν συνολικά τα 408,88 τ.μ.

Η κυρία Αμαλία-Αναστασία Βαρδινογιάννη έχει εγκλωβιστεί στη δίνη της υπερχρέωσης και του υπέρογκου δανεισμού της ΑΝΕΚ. Είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της βιομηχανίας μαρμάρου ΒΑΡΜΙΝ ΑΕΒΕ, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και εμφανίζεται να είναι μεγαλομέτοχος σήμερα στην ΑΝΕΚ, ελέγχοντας το 26,625%. Η συμμετοχή έγινε με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ναυτιλιακής το 2011 και με τη σύναψη υπέρογκων δανείων, τη στιγμή μάλιστα που ο ετήσιος κύκλος εργασιών της κινούνταν στα 200.000 ευρώ! Ηταν δάνεια για τα οποία δόθηκαν προσωπικές εγγυήσεις της κυρίας Βαρδινογιάννη και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ώστε η οικογένεια να εξακολουθήσει να ασκεί τον μετοχικό έλεγχο στη ναυτιλιακή.

The post Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ακίνητα πλουσίων και διασήμων appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Οικονομία – patrastimes.gr