Αρχική Ελλάδα Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου», λέει η ανθυπαστυνόμος

Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου», λέει η ανθυπαστυνόμος

Η ανθυπαστυνόμος που συμμετείχε την Τρίτη στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου στην διάρκεια της οποίας δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από 30χρονο κακοποιό λύνει για πρώτη φορά τη σιωπή της.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία της 35χρονης ανθυπαστυνόμου, η οποία, το πρωί της Τρίτης, βρέθηκε στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου και, μετά από μία συμπλοκή με 30χρονο κακοποιό, χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό της πιστόλι, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε.

Η επίθεση

Η 35χρονη αστυνομικός, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ, είχε νιώσει αδιαθεσία και βγήκε στο προαύλιο της Πολυτεχνειούπολης. Ο 30χρονος τη ρώτησε αν αυτό που φορούσε ήταν αλεξίσφαιρο με την ίδια να μην καταλαβαίνει τι της είπε. Τότε της επιτέθηκε και η κοπέλα έκανε μια κίνηση για να αποφύγει το κατσαβίδι και την τραυμάτισε στο χέρι. Η ανθυπαστυνόμος με τη σειρά της αντέδρασε και τον πυροβόλησε.

 

 

«Ενήργησα όπως έπρεπε»

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπραξα αυτό που έπρεπε για τη δική μου ζωή και του συναδέλφου. Ήμουν στην επιχείρηση από την προηγούμενη μέρα και επειδή ήταν πολλή η κούραση είπα να φύγω για δύο ώρες και να επιστρέψω, αλλά έγινε ότι έγινε. Την ώρα που έφευγα έχοντας πάρει άδεια από τον διευθυντή μου κατάλαβε ότι ήμουν αστυνομικός και μου επιτέθηκε. Ήξερα ότι αυτός ήταν ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Το μόνο που με ενδιέφερε εκείνη την ώρα ήταν να δω τον χώρο γύρω μου να μην έχει κόσμο γιατί πρόκειται για φοιτητική εστία. Αφού βεβαιώθηκα για την ασφάλεια όλων μας και των φοιτητών ενήργησα όπως θα έπρεπε. Πάνω του είχε μόνο αυτό το κατσαβίδι, αλλά συνήθως κινούνταν με οπλισμό. Ήρθε καταπάνω μου με σκοπό να μου επιτεθεί. Είναι ξεκάθαρο πως αν είχε όπλο πάνω του θα το είχε αξιοποιήσει. Δεν ήρθε απλώς για να με απειλήσει ή να με τραυματίσει. Αν δεν είχα σηκώσει το χέρι μου θα με είχε τραυματίσει στο λαιμό, στην καρωτίδα», ανέφερε η αστυνομικός μιλώντας στον Alpha.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401, ενώ ο τραυματίας κακοποιός νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

real.gr

The post Πολυτεχνειούπολη: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου», λέει η ανθυπαστυνόμος appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr