Αρχική Ελλάδα Πολυτεχνειούπολη: Τουλάχιστον 29 ληστείες είχαν κάνει οι 32 συλληφθέντες από τις 3...

Πολυτεχνειούπολη: Τουλάχιστον 29 ληστείες είχαν κάνει οι 32 συλληφθέντες από τις 3 συμμορίες που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. – Είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή

Σε 32 συλλήψεις συνολικά, μελών τριών συμμοριών, που διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά, με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, κατά τη χθεσινή επιχείρηση της.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι τρεις συμμορίες διέπραξαν τουλάχιστον 29 ληστείες και κλοπές καθώς και πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Όπως τονίστηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν φτάσει στο σημείο να κάνουν έλεγχο στα πρόσωπα που έμπαιναν στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης, ενώ είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, είχαν προβεί επίσης, σε ληστείες σε βάρος φοιτητών.

 

 

Στον συγκεκριμένο χώρο διέμεναν μόνιμα εννέα από τους κατηγορούμενους και περιστασιακά, δώδεκα συνεργοί τους, ενώ για όσα συνέβαιναν στην Πολυτεχνειούπολη είχε γίνει και σχετική καταγγελία από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου.

 

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως τονίστηκε οι συμμορίες δρούσαν από το 2019.

 

 

Τέλος, όσον αφορά τη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, όπως αναφέρθηκε, έδινε πληροφορίες στους κατηγορούμενους σχετικά με το πότε θα γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πολυτεχνειούπολη.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις συλλήψεις της συμμορίας – Ο ρόλος της δόκιμης ανθυπαστυνόμου

Του Θεοδόση Π. Πάνου

Επί πέντε χρόνια βρίσκονταν στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε έπειτα από την μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με τις συλλήψεις 22 ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες φαίνεται να αποτελούν συνέχεια άλλης άγριας αλβανικής συμμορίας, η οποία επίσης είχε ως ορμητήριό της τις παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και η οποία έκανε ακόμα και απαγωγές ανηλίκων, παίρνοντας κλειδιά από σπίτια τα οποία και λήστευε στη συνέχεια. Η συγκεκριμένη συμμορία είχε εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια.

Όσον αφορά στη δόκιμη ανθυπαστυνόμο που συνελήφθη και λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ερευνάται από την διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ο ρόλος που έπαιζε στη συμμορία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως γνωρίστηκε μέσα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον Αλβανό σύντροφό της  ο οποίος βρίσκονταν ψηλά στην  «ιεραρχία»της εγκληματικής οργάνωσης.

 

 

Μέσω facebook και από βίντεο που αναρτούσαν τα μέλη της συμμορίας, οι αστυνομικοί τους ταυτοποίησαν και για άλλες ληστείες.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το ορμητήριό τους ήταν οι παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Πολυτεχνειούπολη: Νεαροί ποζάρουν με όπλα και χιλιάδες ευρώ – Το βίντεο που «έκαψε» τη συμμορία

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τις εστίες στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου η αστυνομία έκανε έφοδο το πρωί της Τρίτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα δείχνει νεαρούς να ποζάρουν με όπλα και στοίβες από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

real.gr

The post Πολυτεχνειούπολη: Τουλάχιστον 29 ληστείες είχαν κάνει οι 32 συλληφθέντες από τις 3 συμμορίες που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. – Είχαν απειλήσει με όπλο φοιτητή appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr