«Πονοκέφαλος» για την Airbus – To «bug» που απειλεί να καθηλώσει τα Α-220

Μετά την Boeing, άλλη μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών καλείται άμεσα να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα που απειλεί να καθηλώσει μεγάλο μέρος των αεροσκαφών της.

Πρόκειται για την Airbus, η οποία διαπίστωσε πρόβλημα λογισμικού στα μικρότερα σκάφη της, τα Α220, το οποίο, ωστόσο, φαίνεται ότι προκαλεί ακόμα και πτητικά προβλήματα στα σκάφη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, μια αναβάθμιση στο software που αφορούσε τις δύο μηχανές του Α220 προκάλεσε σοβαρές δυσλειτουργείες και ζημιές στους κινητήρες.

Ο θόρυβος άρχισε όταν η αεροπορική εταρεία Swiss, μετά από τρία περιστατικά ζημιών στους κινητήρες, καθήλωσε για έλεγχο όλο τον στόλο των Α220 που διαθέτει.

Σύμφωνα με το Reuters, βασικός «ύποπτος» για τις ζημιές είναι το λογισμικό που πρόσφατα άλλαξαν, και ήδη οι πιλότοι έχουν ενημερωθεί να αποφεύγουν συγκεκριμένους συνδυασμούς ώθησης και ύψους.

Ωστόσο, ο έλεγχος αναμένεται να μην ολοκληρωθεί για τουλάχιστον δύο μήνες, ωστόσο όλες οι αρμόδιες αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Για την ώρα, η Airbus δεν έχει ζητήσει να καθηλωθούν τα Α220 στο έδαφος, ενώ ο κατασκευαστής των κινητήρων, Pratt & Whitney εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα.

The post «Πονοκέφαλος» για την Airbus – To «bug» που απειλεί να καθηλώσει τα Α-220 appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr