Πώς ο Έλον Μασκ αλλάζει τον κόσμο

Πάρτε μία γεύση από τις εξελίξεις σήμερα, αλλά και από όσα μας περιμένουν στο μέλλον, δια χειρός Mr Tesla

Ο Ελον Μασκ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity.

Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal.

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητές του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της εξερεύνησης και αποίκισης του πλανήτη Άρη.

Mασκ είναι γνωστός ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αλλά και ως ένας από τους επιχειρηματίες με τη μεγαλύτερη επιρροή σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος όχι απλώς σκέφτεται το μέλλον, αλλά το διαμορφώνει.

Στο παρακάτω βίντεο, μία παραγωγή του καναλιού Project Future*, ρίξτε μία ματιά στις δραστηριότητες και τα σχέδιά του.

Έτσι, θα πάρετε μία γεύση από τις εξελίξεις σήμερα, αλλά και από όσα μας περιμένουν στο μέλλον.

*Το Project Future ασχολείται με θέματα που αφορούν το μέλλον της ανθρωπότητας, την επιστήμη, την κοινωνία και πολλά ακόμα.

Βρείτε κι άλλα σχετικά βίντεο στο κανάλι του στο YouTube.

newmoney.gr

The post Πώς ο Έλον Μασκ αλλάζει τον κόσμο appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr