Πώς σας χρεώνουν περισσότερα όταν πληρώνετε με κάρτα

Η «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ εντόπισε έξτρα χρεώσεις που υφίστανται οι καταναλωτές από τα μικρά μαγαζιά.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», τόσο ξένοι τουρίστες όσο και Έλληνες έχουν πέσει στην παγίδα των έξτρα χρεώσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα 20 επιπλέον λεπτά που πληρώνει κάποιος για την αγορά τσιγάρων.

Αυτό καταγράφεται στην απόδειξη ως «παροχή υπηρεσιών», αλλά γίνεται χωρίς καν να ενημερωθεί ο πελάτης. Οι καταστηματάρχες δικαιολογούν τη χρέωση (όταν και αν γίνει αντιληπτή) λέγοντας πως το κέρδος από τα τσιγάρα είναι πολύ μικρό και οι χρεώσεις από τις τράπεζες υψηλές.

Διάφορα στελέχη της ΑΑΔΕ αναφέρουν και άλλα περιστατικά μεγάλης φοροδιαφυγής σε προορισμούς όπως η Μύκονος όπου υπάρχουν και χιλιάδες περιπτώσεις μικρών καταστημάτων στα οποία οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει παρόμοια κρούσματα φοροδιαφυγής επιβάλλοντας πρόστιμα.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό στην Τήνο με καταστηματάρχη ο οποίος στο εστιατόριό του αντί απόδειξης, δίνει το δελτίο παραγγελίας. Αν ο πελάτης του ζητήσει την απόδειξη εκείνος του προσφέρει έκπτωση 10% έως 20% επί του λογαριασμού και κερνάει τα γλυκά.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News
Υπάρχουν, μάλιστα, και ιδιοκτήτες εστιατορίων οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν ίντερνετ για συναλλαγές με κάρτα ρισκάροντας, δε, ο πελάτης να μην έχει μαζί του μετρητά.

The post Πώς σας χρεώνουν περισσότερα όταν πληρώνετε με κάρτα appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Οικονομία – patrastimes.gr