«Πως ξεκινήσαμε μια τεχνολογική εταιρία στα 23 μας, χωρίς κεφάλαιο»: Ένας Έλληνας CEO εξηγεί

Υπάρχει μια φράση που λέει: «Ξεκίνα όπου είσαι, χρησιμοποίησε ό,τι έχεις, κάνε ό,τι μπορείς». Κάπως έτσι κινήθηκε ο Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος πριν από περίπου 11 χρόνια. Ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους συνιδρυτές, ίδρυσαν την Sofweb χωρίς να έχουν κάποιο μεγάλο αρχικό αρχικό κεφάλαιο, και χωρίς να διαθέτουν ιδιαίτερη εμπειρία αφού τότε ήταν μόλις 23 ετών.

Η εταιρία μεγάλωσε. Δημιουργεί B2B, B2C και B2E επιχειρηματικά λογισμικά και εξειδικευμένες λύσεις σε επίπεδο Web και Mobile. Ενώ μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κλείσει συνεργασίες με πολλά μεγάλα brands της αγοράς, αλλά και αρκετές τεχνολογικές startups.

Ο Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος (CEO της εταιρίας) μιλά στο It’s Possible για το πως ξεκίνησε αυτό το business story, εξηγεί τι χρειάζεται να κάνεις σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο για να ξεχωρίσεις, ενώ απαντά και στην ερώτηση για το ποια χαρακτηριστικά θα κοίταγε πρώτα στους υποψηφίους αν αύριο το πρωί έκανε προσλήψεις. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η Softweb ετοιμάζεται να αποκτήσει δικά της γραφεία στην Κύπρο μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ξεκινήσατε την επιχείρηση σας πριν από περίπου 11 χρόνια. Τι θυμάστε από εκείνη την (προ κρίσης) εποχή; Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση τότε και ποιες διαφορές υπάρχουν σε σχέση με σήμερα;

Στην περίπτωση μας, υπήρχαν πολλοί παράμετροι που υπονόμευαν τις πιθανότητες για να πετύχει το εγχείρημα, όπως το γεγονός ότι δεν είχαμε κεφάλαιο, ότι δεν είχαμε εμπειρία, ότι υπήρχε ήδη αρκετός ανταγωνισμός και φυσικά το ότι η αγορά μιλούσε ήδη για κρίση. Παρ’ όλα αυτά είχαμε φιλόδοξο όραμα και ιδιαίτερη θέληση να κάνουμε την διαφορά στον τομέα μας. Τα μόνα μας όπλα ήταν ο χρόνος (ήμασταν 23 όταν ξεκινήσαμε την Softweb) και οι γνώσεις μας. Επιπλέον, πιστεύαμε ότι…

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο itspossible.gr

The post «Πως ξεκινήσαμε μια τεχνολογική εταιρία στα 23 μας, χωρίς κεφάλαιο»: Ένας Έλληνας CEO εξηγεί appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Newsone.gr