Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε

Πρεμιέρα για τις θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα 8 Ιουλίου, οι οποίες θα διαρκέσουν έώς και το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, όσοι έμποροι το επιθυμούν, μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους κατά την πρώτη Κυριακή της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 14 Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

 Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην πράξη αυτό σημαίνει, ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι επισημαίνουν στα μέλη τους, ότι η αναγραφή μόνο ποσσοστού η έκπτωσης στα προϊόντα και υπηρεσίες είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Υπενθυμίζουν ακόμη, ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στο προϊόν, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

The post Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε appeared first on patrastimes.gr.

Πηγή: Ελλάδα – patrastimes.gr