Πόθεν έσχες – Βαρβιτσιώτης: Ουσιαστικά τα 125 ακίνητα είναι… τρία

«Δεν θα ντρεπόμουν καθόλου αν τα είχα. Αλλά δεν έχω» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Για τα «125» ακίνητα που αναγράφονται στο «πόθεν έσχες» του μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις τα “125 ακίνητα” που αναγράφονται στο “πόθεν έσχες” μου δεν είναι ουσιαστικά 125 ακίνητα, αλλά ως επί το πλείστον εγγραφές σε 1 ακίνητο με παλιούς χώρους-αποθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Θέμα FM.

«Είναι 115 εγγραφές, δηλαδή σε 1 ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας, το πατρικό του πατέρα μου, το οποίο έχει γίνει κτίριο γραφείων, στο οποίο κάθε δωμάτιο φαίνεται σαν μία εγγραφή. Οπότε έχω σε αυτό το 3% ως κυριότητα και το 11% ως ψιλή κυριότητα σε κάθε μικρό γραφειάκι. Δεν έχω βίλες, ακίνητα κ.λπ. Δεν θα ντρεπόμουν καθόλου αν τα είχα. Αλλά δεν έχω» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι μια κακή συμφωνία» ανέφερε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Κάνουμε συνεχή διαβήματα στην άλλη πλευρά, επισημαίνοντας τις παραβιάσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και υποστηρίζουμε τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης του 2003.

Και ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πορεία της γείτονος στην Ευρώπη συνδυάζεται με την εφαρμογή των συμπεφωνημένων και υποστήριξε την ευρωπαϊκή της πορεία, αλλά μόνο υπό την αίρεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις τους που προκύπτουν από την υπογραφή της Συμφωνίας και, βέβαια, χτίζοντας μια σχέση καλής γειτονίας με την Ευρώπη» επανέλαβε.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ανέφερε πως «είναι πολύ βασικό να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε πολυεπίπεδα τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ μας. Να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης»

The post Πόθεν έσχες – Βαρβιτσιώτης: Ουσιαστικά τα 125 ακίνητα είναι… τρία appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr