Πούτιν: Παρατραβηγμένη η παραπομπή Τραμπ, η Γερουσία θα τον απαλλάξει

«Παρατραβηγμένη» χαρακτήρισε την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία μονοπωλεί σήμερα το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί κάθε χρόνο.  Φέτος, στην εν λόγω συνέντευξη συμμετέχουν 2.000 δημοσιογράφοι από τη Ρωσία και το εξωτερικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Associated Press, o Ρώσος πρόεδρος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αμερικανική Γερουσία θα απορρίψει την πρόταση, ενώ επισήμανε ότι – κατά τη γνώμη του – η παραπομπή Τραμπ εντάσσεται στον ευρύτερο πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Δημοκρατικοί στον Αμερικανό ομόλογό του.

«Το κόμμα που έχασε τις εκλογές συνεχίζει να τον πολεμά με άλλα μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα, παραλλήλισε τη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ με την αμερικανική έρευνα για την φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη του Τραμπ με τη Ρωσία, την οποία χαρακτήρισε τελείως αβάσιμη.

Όπως υπογράμμισε ο Πούτιν, η πρόταση παραπομπής του Τραμπ θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Γερουσία όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία. Όπως πρόσθεσε, είναι μάλλον απίθανο οι Ρεμπουμπλικανοί να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους για έναν τελείως «παρατραβηγμένο λόγο».

«Κανείς δεν γνωρίζει πού οφείλεται η κλιματική αλλαγή», όμως «δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς»

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού οφείλεται η κλιματική αλλαγή, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την θεωρία που στηρίζουν σχεδόν ομόφωνα οι επιστήμονες για τις ευθύνες της ανθρώπινης δραστηριότητας, αν και πρόσθεσε ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει αδρανής μπροστά στις επιπτώσεις της.

«Κανείς δεν γνωρίζει τις αιτίες της αλλαγής του παγκόσμιου κλίματος. Γνωρίζουμε ότι η Γη μας έχει γνωρίσει περιόδους στις οποίες έχει αυξηθεί η θερμοκρασία και άλλες στη διάρκεια των οποίων έχει μειωθεί και αυτό μπορεί να εξαρτάται από τη διαδικασία στο σύμπαν», επεσήμανε ο Πούτιν στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

«Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ανέφικτο, να εκτιμηθεί το μέγεθος της ανθρώπινης επίδρασης στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Όμως δεν μπορούμε να μείνουμε και αδρανείς. Συμφωνώ με τους συναδέλφους μου (σ.σ. τους ηγέτες κρατών) σε αυτό. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το κλίμα δεν θα αλλάξει δραματικά», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για την κλιματική αλλαγή και τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Ρωσία πλήττεται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή. «Είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση για εμάς (…) Ολόκληρες πόλεις έχουν κτιστεί πάνω στους πάγους, φανταστείτε τις επιπτώσεις» σε περίπτωση που λιώσουν, υπογράμμισε ο Πούτιν.

Θετικές εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ηγέτες της Ουκρανίας πρέπει να έχουν άμεσες συνομιλίες με τους επικεφαλής των φιλορώσων ανταρτών στο Ντονμπάς προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν, στη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, αναφέρθηκε στις θετικές αλλαγές που σημειώνονται στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η απόφαση του Κιέβου να παρατείνει την ισχύ του νόμου που δίνει ειδικό καθεστώς στην περιοχή του Ντονμπάς.

«Η επόμενη συνάντηση (της ομάδας του σχήματος της Νορμανδίας) τον Απρίλιο θα έχει νόημα αν υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις (…) Ναι, υπάρχουν κάποιες, πρέπει να πούμε αντικειμενικά», σημείωσε.

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στις συμφωνίες του Μινσκ που υπεγράφησαν το 2015.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press

The post Πούτιν: Παρατραβηγμένη η παραπομπή Τραμπ, η Γερουσία θα τον απαλλάξει appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr