Πρεμιέρα για το το gov.gr: Εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις μέσω ίντερνετ

Ξεκινά το Σάββατο η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου που υλοποιεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το gov.gr, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει από την επιδημία του κορονοϊού.

Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο το gov.gr,  η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέσω τις πλατφόρμες θα μπορούν να γίνονται εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις από το κινητό ή τον υπολογιστή.

Η λειτουργία της κρίθηκε αναγκαία προκειμένου εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού, να εξυπηρετούνται από το σπίτι τους.

Συγκεκριμένα, στην πλατφόρμα περιλαμβάνεται μια σειρά από διαδικασίες που έως τώρα απαιτούσαν αυτοπρόσωπη παρουσία σε ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.

Το gov.gr συγκεντρώνει πάνω από 500 υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά από το Δημόσιο και κάθε υπηρεσία που θα ψηφιοποιείται στο μέλλον θα ενσωματώνεται στην πλατφόρμα.

Επίσης, οι πολίτες από σήμερα θα μπορούν να συμπληρώνουν και να υπογράφουν ηλεκτρονικά εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις.

Ακόμη, προστίθεται κι η υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης.

Παρέχεται, επιπλέον, η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής αποστολής εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων στην Αρχή, η οποία ζητά την έκδοσή τους, χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να μεταβεί σε αυτές.

Οι διαδικασίες πρόσβασης των πολιτών στην πλατφόρμα καθώς και της έκδοσης των πιστοποιητικών ρυθμίζονται με διατάξεις που περιλαμβάνονται στην σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ταυτοποίηση θα διενεργείται μέσω Taxisnet και τα έγγραφα που θα εκδίδονται μέσω του gov.gr θα φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης και ηλεκτρονική σφραγίδα, θα γίνονται, δε, υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

The post Πρεμιέρα για το το gov.gr: Εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις και συνταγογραφήσεις μέσω ίντερνετ appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr