Πρεμιέρα του «Βόϋτσεκ» στην Αυλή του Μύλου

Το Θεσσαλικό Θέατρο πιστό στην υπόσχεσή του ότι, στη δύσκολη συνθήκη του φετινού καλοκαιριού, θα βρίσκεται  στο πλευρό των Λαρισαίων (αν και βαδίζει όπως όλοι οι χώροι των παραστατικών τεχνών σε κινούμενη άμμο) δηλώνει παρόν, δίπλα στους ανθρώπους της πόλης. Γι αυτό το λόγο  με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και τις πάντα πιθανές αλλαγές των σχεδίων μας (λόγω κορωνοϊού)  πολλαπλασιάσαμε τις δράσεις μας και δημιουργήσαμε και την ενότητα Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο  με 2  μικρές αυτοτελείς δράσεις.

  1. Περιπατητική παράσταση με τραγούδια του Tom Waits για την παράσταση Βόϋτσεκ του Μπομπ Ουίλσον με κοστούμια τσίρκου, αναφορά στο κίνημα Bauhaus.
  2. Περιπατητική μουσική παράσταση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Βόϋτσεκ και Επιθεώρηση στην Αυλή του Μύλου

Βόϋτσεκ (Woyzeck). Το ημιτελές αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ, ένα έργο σταθμός που επηρέασε όσο λίγα το παγκόσμιο θεατρικό τοπίο του 20ου αιώνα, μια ωδή στους καταπιεσμένους και στον έρωτα, που στάζει αίμα. Μια υπαρξιακή τραγωδία που φωτίζει συγκλονιστικά τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνικές συνθήκες διαμορφώνουν και (προ)καθορίζουν τις σχέσεις  και τη μοίρα των ανθρώπων.

Το 2002 ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Bob Wilson παρουσίασε μια μιούζικαλ εκδοχή του Βόϋτσεκ, σε μουσική και στίχους του Tom Waits.  Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει 10 τραγούδια από την παράσταση αυτή, όπως τα μετέφρασε και διασκεύασε ο συνθέτης Κώστας Βόμβολος, σε μορφή περιπατητικού δρώμενου, με ζωντανή μουσική, σκηνοθετική επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού και χορογραφία – κίνηση της Αναστασίας Μπρουζιώτη.

Η πρεμιέρα του Βόυτσεκ  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20:00, στην Αυλή του Μύλου και θα επαναληφθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

Η παρουσίαση του Βόυτσεκ θα είναι το δεύτερο μέρος του δίπτυχου Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο. Στο πρώτο μέρος θα είναι τραγούδια από επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Απόστολο Βέττα και τον Κώστα Βόμβολο που μας σύστησαν το υλικό, μέσα από την επεξεργασία του από τα εργαστήρια Σκηνογραφίας και Μουσικού Θεάτρου του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Διάρκεια 80΄. Απαραίτητη η κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – 2410621209 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 13:30).

Η ταυτότητα της παράστασης του Βόϋτσεκ

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κυριακή Σπανού
Κίνηση – Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη
Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καίση
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπουτσή
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. Παίζει κιθάρα και τραγουδά ο Αλέξανδρος Τσιωνάς.
Φωτογραφίες: Γιάννης  Χατζηαντωνίου
Υπεύθυνοι ήχου: Γρηγόρης Καραφέρης,  Γιώργος Γκόλαντας

The post Πρεμιέρα του «Βόϋτσεκ» στην Αυλή του Μύλου appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Πολιτισμός – Τι Νέα Λάρισα;