Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία

«Στοπ» στα αναχρονιστικά βίντεο που εστάλησαν στα γυμνάσια της χώρας για την εκπαίδευση των μαθητών μέσω της Προγεννητικής Αγωγής βάζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που ανακοίνωσε ότι αποσύρει το υλικό και ανακαλεί την έγκριση «του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής».

Τα τρία «εκπαιδευτικά» βίντεο εστάλησαν στα γυμνάσια και αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», η σύλληψη του οποίου ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα έχει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, Τα βίντεο έχουν ήδη προκαλέσει σάλο σε social media, με το hashtag #video_γονιμότητας να είναι πρώτο στις τάσεις.

Σε ένα άλλο βίντεο η υπεύθυνη της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, Ιωάννα Μαρή υποστηρίζει ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της ως την πνευματική τροφή, ενώ οι ασθένειες συνδέονται με την εγκυμοσύνη, ακόμη κι αν εκδηλωθούν δεκαετίες μετά.

«Κάναμε λάθος» λέει ο πρόεδρος του ΙΕΠ

«Κάναμε λάθος» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γιάννης Αντωνίου, τονίζοντας ότι «οι απόψεις που παρουσιάζονται στα συγκεκριμένα βίντεο είναι αντίθετες με την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, εστιάζοντας στο δικαίωμα του ανθρώπου για αυτοδιάθεση». Οι απόψεις, όπως παρουσιάζονται στα βίντεο, «παραπέμπουν σε άλλες εποχές» λέει, υπογραμμίζοντας ότι «από λάθος το ΙΕΠ έδωσε την έγκρισή του στις 4 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπογραφεί σχετικά από το υπουργείο περί τις 20 Νοεμβρίου». Επίσης, ευελπιστεί ότι δεν θα έχει παρουσιαστεί στα σχολεία, τονίζοντας ότι παρόμοια έγκριση έλαβαν 1300 προγράμματα, οπότε έγινε γραφειοκρατικό λάθος, όπως είπε.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνίου ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής». Το ΙΕΠ, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας είχε δώσει την έγκρισή του έγκριση του για την προβολή των τριών βίντεο θέμα την «Προγεννητική Αγωγή» που θα προβάλλονταν στα γυμνάσιο.

Τι θα μάθαιναν τα παιδιά

Οι αναχρονιστικές αλλά και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις θεωρούνται βαθιά προβληματικές, ενώ η καταλληλότητά τους για παιδιά 14 και 15 ετών προκαλεί απορία.

Η Μαλαματένια Ρούλα, από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής αναφέρει ότι «τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού». Μάλιστα στηρίζει το επιχείρημα στην αρχαία Κίνα, που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη σύλληψη και στα πιστεύω κάποιας αφρικανικής φυλής, τα μέλη της οποίας θεωρούσαν ότι η ηλικία του παιδιού ξεκινά από τη στιγμή που η γυναίκα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει παιδί (!). Η κύηση, αναφέρει, είναι το σχέδιο και η έγκυος το… υλοποιεί.

Από τα επιχειρήματα δεν λείπουν και πληροφορίες από την αρχαία ελληνική γραμματεία, με τον Σωκράτη να λέει « ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» και από την εκκλησία, όπου «…ο άγιος Πορφύριος υποστηρίζει ότι αγωγή υγείας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».

Η αγάπη επηρεάζει το DNA

Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης του ζεύγους. «Όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Τα παραδείγματα αντλούνται από την αρχαία ελληνική μυθολογία και τα παιδιά που προήλθαν από την ένωση Θεών, καθώς «… οι μύθοι συμβολίζουν την ποιότητα της πνευματικότητας του ζεύγους».

Τι ανέφερε η Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής σε επιστολή της προς τα σχολεία

Η επιστολή της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» προς τα σχολεία

«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Εκπροσωπούμε το μη-κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό-πολιτιστικό Σωματείο «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής», το οποίο στοχεύει στην προετοιμασία των νέων για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο, ξεκινώντας από την σχολική ακόμη ηλικία.

Το πρόγραμμα αυτό έχει τον τίτλο: «Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα», και αριθμό Πρωτ.: Φ.2.1/ΕΧ/101346/149068/Δ7 της 19 Νοεμβρίου 2021 και καλούμε τους Διευθυντές των Γυμνασίων μας να το επιλέξουν…

Για την προετοιμασία των καθηγητών, αλλά και συγχρόνως και για εκπαιδευτικό υλικό, έχουμε ετοιμάσει 3 βίντεο, μιας διδακτικής ώρας το καθένα, και προσφέρουμε επίσης ένα μικρό επιστημονικό βιβλίο 84 σελίδων με ομώνυμο τίτλο: «Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικότητα-Γονιμότητα-Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα» από Ιωάννα Μαρή και συνεργάτες.

Προσφέρουμε επίσης, ως σωματείο την πλήρη διαδικτυακή ή προσωπική μας υποστήριξη για την επίλυση τυχόν αποριών.

Είμαστε έτοιμοι να σας αποστείλουμε (εννοείται, δωρεάν) το ανωτέρω σχετικό εγκεκριμένο βιβλίο μας για την ενημέρωσή σας και ελπίζουμε ότι θα επιλέξετε το πρόγραμμα αυτό, το οποίο, για πρώτη φορά δίνει στους νέους γνώσεις ζωής, που σχεδόν όλοι θα έχουν αργότερα να εφαρμόσουν, και που θα οδηγήσουν την κοινωνία μας σε μια νέα ποιότητα υγείας και αξιών.

Με εξαιρετική τιμή

Η Επιστημονική μας Ομάδα»

paideias_egkrisi

Έντονη κριτική στην προβολή των βίντεο στα σχολεία επιφύλαξαν και οι χρήστες των social media.

The post Προγεννητική Αγωγή: Ανακαλούνται τα βίντεο που εστάλησαν στα σχολεία appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr