Προκαλεί ο καθηγητής: «Κυκλοφορώ με μαχαίρι γιατί φοβάμαι τους μαθητές» (vid)

«Φοβάμαι τον 15χρονο μαθητή, μη με χτυπήσει με πέτρα ή με ξύλο. Έχουν θάρρος οι μαθητές», λέει ο καθηγητής στο OPEN

Οκαθηγητής από τη Μεταμόρφωση, ο οποίος κατηγορήθηκε πως απείλησε μαθητή του με μαχαίρι, έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό στην κάμερα του OPEN TV. Ο ίδιος διέψευσε τις κατηγορίες του μαθητή και της μητέρας του, παραδέχτηκε όμως ότι πάντα έχει μαζί του έναν σουγιά εκατοστών για αυτοπροστασία.

«Το μαχαίρι είναι ένας σουγιάς κλειστός μέσα σε θήκη και βαθιά μέσα στην τσάντα. Τον έχω από πέρυσι που ήμουν σε ένα Λύκειο στο Νέο Ηράκλειο, γιατί ο διευθυντής εκείνου του σχολείου συχνά με απειλούσε πως θα με πλακώσει στις μπουνιές», υποστήριξε ο 68χρονος μαθηματικός, ενώ στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι: «εγώ φοβάμαι τους μαθητές. Έναν 15χρονο τον φοβάμαι μη με χτυπήσει με πέτρα ή με ξύλο, ή μη μου χτυπήσει το αυτοκίνητο. Έχουν πολύ θάρρος οι μαθητές».

«Η μητέρα και το παιδί λένε ψέματα διότι δεν είχε νόημα να απειλήσω -και μάλιστα με μαχαίρι- ένα μικρό παιδί ενώ υπάρχουν οι κανονικές διαδικασίες», υποστηρίζει ο μαθηματικός, ο οποίος έχει τεθεί από την Πέμπτη σε διαθεσιμότητα. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υποστήριξε αποκλειστικά στο OPEN ότι δώσει άμεση προτεραιότητα στη δημιουργία ενός νέου ελεγκτικού πλαισίου για τους διδάσκοντες.

«Το περιστατικό μας προβλημάτισε πάρα πολύ. Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως αυτού του γεγονότος, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας να δούμε το γενικό αυτό πλαίσιο. Για εμάς προέχει η ασφάλεια των μαθητών», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

The post Προκαλεί ο καθηγητής: «Κυκλοφορώ με μαχαίρι γιατί φοβάμαι τους μαθητές» (vid) appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr