Πρόστιμο ύψους 5.300 ευρώ σε αρνητή ελέγχου και μάσκας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Εκτός από το πρόστιμο οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» προχώρησαν και στη σύλληψη του αρνητή  Στα 19 εκατ. ευρώ το συνολικό ύψος των προστίμων στους «απείθαρχους»

Πρόστιμο ύψους 5.300 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει άτομο που αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο, στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid-19, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συγκεκριμένο άτομο ήθελε να περάσει από το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί χωρίς έλεγχο, ενώ παράλληλα δεν φορούσε μάσκα. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία. Συνολικά χθες Τετάρτη έγιναν 61.800 έλεγχοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βεβαιώθηκαν 270 παραβάσεις με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν πέντε άτομα.

Έλεγχος έγινε, χθες Τετάρτη, και σε μπαρ στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν όρθιοι πελάτες, με αποτέλεσμα το κατάστημα να σφραγιστεί για εφτά ημέρες και να συλληφθεί ο υπεύθυνος, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 65.229 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 62.861 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.368 των 150 ευρώ. Συνολικά το ύψος των προστίμων αγγίζει το διάστημα αυτό τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης