Πρώτη κατοικία: Χάνεις το σπίτι σου και σου το νοικιάζει το κράτος

Ποιες είναι οι δύο κατηγορίες για την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας

Στις 30 Απριλίου εκπνέει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτό στο κυβερνητικό στρατόπεδο λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να δοθεί παράταση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OPEN TV, μία πολύ κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη για την πρώτη κατοικία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των θεσμών, των τραπεζών και του οικονομικού επιτελείου. Με βάση πληροφορίες που προέρχονται από κυβερνητικό στέλεχος, όλοι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να δοθεί μια παράταση κλιμακωτή σε όλους αυτούς τους δανειολήπτες που έχουν κόκκινα δάνεια. Πώς θα γίνει, όμως, αυτό;

 

Προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή όσους είναι μέσα στους ΚΑΔ, είτε είναι επιχειρήσεις (επαγγελματίες) είτε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι με σύμβαση αναστολής της εργασίας τους.

Παράταση πρώτης κατοικίας για τέσσερις μήνες

Θα δοθεί παράταση τεσσάρων μηνών για νοικοκυριά (εκτός των οικονομικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό). Κι αυτό γιατί, στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στο κυβερνητικό επιτελείο να προετοιμάσει τον νέο πτωχευτικό (αναμένεται να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο). Σε αυτόν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν ευεργετήματα για τους πλέον οικονομικά αδύναμους.

Για παράδειγμα, σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του, θα έρχεται το κράτος που θα δημιουργήσει έναν άλλο φορέα, ο οποίος θα παίρνει το σπίτι του δανειολήπτη και θα του δίνει το δικαίωμα να παραμένει μέσα σε αυτό, πληρώνοντας κάποιο ενοίκιο, το οποίο ενδεχομένως να είναι και επιδοτούμενο για κάποιες περιπτώσεις.

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης