Ραγδαίες εξελίξεις στην δική Τοπαλούδη: Παραιτούνται, ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι δικηγόροι του 22χρονου

Με προβλήματα ξεκίνησε σήμερα η δίκη των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, καθώς ο αρχικώς διορισθείς συνήγορος του Αλβανού κατηγορούμενου παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του.

 

Νωρίτερα, το δικαστήριο κάλεσε από την κατάλογο τρεις άλλους δικηγόρους για να εκπροσωπήσουν τον κατηγορούμενο, χωρίς να δεχτεί κανείς.

Μάλιστα, και οι τρεις επικαλέστηκαν λόγους ηθικής τάξεως και χειροκροτήθηκαν από όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο.

Δίκη Τοπαλούδη: Παραιτήθηκαν όλοι οι δικηγόροι του 22χρονου Αλβανού

«Είμαι από τη Ρόδο η ίδια και το καλοκαίρι επισκέφθηκα το σημείο που πνίξανε αυτό το κορίτσι. Είμαι η ίδια μητέρα και δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Μου είναι αδύνατον», τόνισε η πρώτη δικηγόρος και καταχειροκροτήθηκε.

Η δεύτερη δικηγόρος που διορίσθηκε επίσης από το δικαστήριο, είπε: «Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι πολύ ταραγμένη. Δεν ασκήσω τα καθήκοντά μου ούτε και εγώ». Και ο τρίτος δικηγόρος που ορίστηκε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση».

Απαντώντας η εισαγγελέας της έδρας στους τρεις δικηγόρους είπε: «Γνωρίζετε πολύ καλά πως λειτουργεί το δικαιικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ότι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Αν πάει έτσι τότε κανείς δε θα έρθει».

Τελικά, το δικαστήριο αποσύρθηκε για να ορίσει νέους δικηγόρους.

enimerotiko.gr

The post Ραγδαίες εξελίξεις στην δική Τοπαλούδη: Παραιτούνται, ο ένας μετά τον άλλον, όλοι οι δικηγόροι του 22χρονου appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr