Ρέθυμνο: Έφτιαξαν βίντεο με playmobil για τα τροχαία και την αξία της αιμοδοσίας

Ένα υπέροχο βίντεο δημιούργησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας (14 Ιουνίου) ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «ΔOΤΕΣ ΖΩΗΣ».

Ένα βίντεο με ιδιαίτερους πρωταγωνιστές, ένα βίντεο όπου τα playmobil κρατούν τα ηνία και μας μεταφέρουν μια εικόνα μιας οικογένειας η οποία ταξιδεύει ανέμελη, μέχρι που ένας μεθυσμένος οδηγός συγκρούεται με το ΙΧ τους με αποτέλεσμα τα παιδιά να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Εκεί, οι εθελοντές αιμοδότες σπεύδουν να δώσουν λίγο από το χρόνο και το αίμα τους, χαρίζοντας πραγματικά ζωή.
Το βίντεο έχει διττή σημασία, καθώς δεν είναι μονάχα το μήνυμα της αιμοδοσίας στο προσκήνιο, αλλά και το αντίστοιχο των θανατηφόρων τροχαίων. Μιας πληγή η οποία κάθε χρόνο ξεκληρίζει οικογένειες στο νησί της Κρήτης και την οποία οφείλουμε να επουλώσουμε.

Ακολουθεί το κείμενο με το οποίο συνόδευσε το βίντεο ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «ΔOΤΕΣ ΖΩΗΣ».

«Κλήθηκαν πολλοί εθελοντές αιμοδότες να γίνουν δότες ζωής για τους συνανθρώπους μας. Δυστυχώς, παρόλο που πάρα πολλοί δίνουν αίμα ανά τακτά διαστήματα, πολλές φορές δεν φτάνει. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να γίνουν πιο πολλοί εθελοντές αιμοδότες και να χαρίζουν απλόχερα ζωή καλύπτοντας πάντα τις όποιες ανάγκες! Το βίντεο φτιάχτηκε στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη. Μια διαφορετική προσέγγιση των αναγκών σε αίμα που προκύπτουν στην καθημερινότητα με την βοήθεια των playmobil! Μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για την εθελοντική αιμοδοσία.»

 

The post Ρέθυμνο: Έφτιαξαν βίντεο με playmobil για τα τροχαία και την αξία της αιμοδοσίας appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr