Ρίο ντε Τζανέιρο: «Έντυσαν» γιατρό το άγαλμα του Χριστού για να τιμήσουν εκείνους που μάχονται κατά του κορωνοϊού [βίντεο]

«Γιατρό» έντυσαν οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο το εμβληματικό άγαλμα του Χριστού Σωτήρα που δεσπόζει πάνω από τη μεγαλούπολη της Βραζιλίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης με την πανδημία του κορωνοϊού.

Χρησιμοποιώντας προτζέκτορες οι διοργανωτές της εκδήλωσης ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών πρόβαλαν στο άγαλμα του Χριστού και τις σημαίες αρκετών χωρών, που έχουν δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία με τους 114.000 νεκρούς παγκοσμίως.

Ο αρχιεπίσκοπος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Οράνι Τεμπέστα, χοροστάτησε στη λειτουργία που έγινε στη βάση του αγάλματος, ενώ προβαλλόταν η λέξη «ευχαριστώ» σε διάφορες γλώσσες με φωτογραφίες επαγγελματιών Υγείας με μάσκες και το σύνθημα “Fique Em Casa”, δηλαδή «Μένουμε Σπίτι», σ’ έναν από τους βραχίονες του αγάλματος.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 22.000 κρούσματα του κορωνοϊού στη Βραζιλία και 1.230 θάνατοι, αλλά ο λαϊκιστής πρόεδρος της χώρας, Ζαϊχ Μπολσονάρου, επιμένει να αψηφά τόσο την απειλή της πανδημίας, όσο και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, χαρακτηρίζοντας «μικρή γρίπη» τον φονικό κορωνοϊό υποστηρίζοντας ότι η Βραζιλία θα υποστεί μεγαλύτερο πλήγμα αν καταρρεύσει η οικονομία της.

The post Ρίο ντε Τζανέιρο: «Έντυσαν» γιατρό το άγαλμα του Χριστού για να τιμήσουν εκείνους που μάχονται κατά του κορωνοϊού [βίντεο] appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ – Newsone.gr