Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Να δικαστεί ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για δυο κακουργήματα που αφορούν στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη η 33χρονη μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης.

Τα κακουργήματα για τα οποία η κατηγορουμένη θα πρέπει να δικαστεί είναι σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό: Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού της αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας του στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021. Επί της ουσίας, με την πρότασή του ο κ. Νούλης δέχεται ότι η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου πριν τελέσει την ανθρωποκτονία της κόρης της, είχε προσπαθήσει να κόψει το νήμα της ζωής της και ενώ το παιδί νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Πλέον, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφανθεί οριστικά αν η 33χρονη θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη. Πάντως, ο εισαγγελέας ζητεί την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορούμενη μητέρα. Ωστόσο, και επί αυτού του ζητήματος θα αποφανθεί οριστικά το δικαστικό συμβούλιο.

Η ανθρωποκτονία

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Το «κουβάρι» της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται έπειτα από το «εύρημα» των ειδικών ότι στο παιδί ανιχνεύθηκε κεταμίνη, ουσία η οποία ήταν μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.

Τη δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριάνος, ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή της κατηγορουμένης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους». Στην απολογία της ανάκριση η 33χρονη είχε αρνηθεί τη συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο, είχε προφυλακιστεί για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η απόπειρα

Ακολούθησε, το περασμένο καλοκαίρι η άσκηση νέας δίωξης σε βάρος της 33χρονης από τον εισαγγελέα κ. Νούλη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού, τον Απρίλιο του 2021, όταν εκείνο νοσηλεύονταν, χωρίς παθολογικά ευρήματα, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περαστικό στο νοσοκομείο των Πατρών και το οποίο προκάλεσε τετραπληγία στο παιδί οφείλεται σε παρέμβαση της μητέρας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 9χρονη είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο» τον Απρίλιο του 2021, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αναφέρει τους γιατρούς ότι η κόρη της εκδήλωνε σπασμούς. Έπειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη ενημέρωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Αμέσως οι γιατροί έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλεύονταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάκριση για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας, με κατηγορούμενη και σε αυτή τη δικογραφία την Ρούλα Πισπιρίγκου.

protothema.gr

The post Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας appeared first on Newsone.gr.

Πηγή: ΕΛΛΑΔΑ – Newsone.gr