Σ. Ζαχαράκη: Ίσως και αύριο οι προσλήψεις αναπληρωτών

Κάλεσμα στους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας

Η Σ. Ζαχαράκη, σχολιάζοντας τους αριθμούς των κενών στα σχολεία που έδωσε νωρίτερα η ΔΟΕ, δήλωσε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών ολοκληρώθηκαν στα μέσα Αυγούστου, νωρίτερα από ποτέ, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, με τα κενά λόγω αδειών να αυξάνονται διαρκώς.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ, αύριο Παρασκευή (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί η Β΄Φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Αναφερόμενη στις μαθητικές καταλήψεις, με αίτημα αποτελεσματικότερα μέσα προστασίας έναντι του κορονοϊού και τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, η υφυπουργός Παιδείας παραδέχθηκε πως οι προβληματισμοί είναι εύλογοι, ωστόσο απηύθυνε έκκληση στους μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, τονίζοντας ότι «η θέση μας είναι στην τάξη».

Παράλληλα, τους κάλεσε να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους με τους εκπαιδευτικούς, τους ειδικούς, τους συλλόγους γονέων και την τοπική αυτοδιοίκηση, που συνδράμει στο έργο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας, ενώ υπενθύμισε το τρίπτυχο μάσκες-πλύσιμο χεριών-τήρηση των αποστάσεων, που θα πρέπει να τηρείται τόσο εντός, όσο και εκτός σχολείου.

Τέλος, ζήτησε από τους μαθητές να αναλογιστούν πόσο τους έλειψε η μαθησιακή διαδικασία και η παρουσία τους στο σχολείο, τόσο στο αμιγώς εκπαιδευτικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της κοινωνικοποίησης.

Πηγή: alfavita.gr

Πηγή: Ελλάδα – Μαλεβιζιώτης