Σάλος στην Iταλία: Μαθητές χωρίς θρανία, κάθονται στο πάτωμα και ζωγραφίζουν, ακουμπώντας στις καρέκλες

Μία φωτογραφία αυτές τις ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί έκπληξη στην Ιταλία: μαθητές δημοτικού σχολείου της Γένοβας, σήμερα, πρώτη ημέρα επιστροφής στο σχολείο, δεν κάθονται σε θρανία αλλά… στο πάτωμα της τάξης τους και ζωγραφίζουν ακουμπώντας σε καρέκλες.

Τη σχετική φωτογραφία ανήρτησε στο Twitter ο περιφερειάρχης της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα τη Γένοβα, ο Τζοβάνι Τότι, ο οποίος και έγραψε ως σχόλιο: «Aγαπητή υπουργέ Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα, πού είναι τα νέα θρανία τα οποία υποσχεθήκατε; Μια εικόνα σαν και αυτή δεν χαρακτηρίζει μια πολιτισμένη χώρα».

Η φωτογραφία προβάλλεται από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας και στον Τζοβάνι Τότι θέλησε να απαντήσει ο διευθυντής του σχολείου της περιοχής Καστελέτο, στη Γένοβα, όπου και τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, «αύριο θα παραδοθούν τα νέα, μονοθέσια θρανία» και «η εικόνα αυτή δείχνει μόνον παιδιά που ζωγραφίζουν ελεύθερα και νηφάλια». Ζήτησε, τέλος, το όλο γεγονός να μην τύχει υστερόβουλης πολιτικής εκμετάλλευσης.

The post Σάλος στην Iταλία: Μαθητές χωρίς θρανία, κάθονται στο πάτωμα και ζωγραφίζουν, ακουμπώντας στις καρέκλες appeared first on Τι Νέα Λάρισα;.

Πηγή: Κόσμος – Τι Νέα Λάρισα;